zondag 25 oktober 2009

Mexicanen, Cubanen en naaikistjes te Poperinge

Momenteel zitten we volop tussen de Mexicanen (lees: Mexicaanse griep!) Nu heb ik gisteren het gevaar op besmetting getrotseerd door naar onze Poperingse bee te gaan want wat staat er in de richtlijnen? Hobbyclubs vormen  een bron van besmettingsgevaar. En we mogen geen handjes meer schudden , dus wat doen we dan? Uitgebreid pieperen (=zoenen ) bij de begroeting. Ik denk dat we er weer een paar Mexicaantjes bij  hebben  gecreëerd!

Wat hebben Mexicanen nu met Cubanen te maken? Wel, dochterlief die vorig jaar rondreisde in Mexico, heeft er een rondreis van drie weken in Cuba op zitten. En DD bracht dit mee voor mij:


Grossieren in naaikistjes: ook dit is aan mij besteed. Een hele zak met naaikistjes had ik bij me in Poperinge! Tijdens het Belgisch quiltweekend geven we altijd een klein cadeautje aan elkaar. Het is altijd een beetje een zoektocht om iets geschikt te vinden voor de opgegeven prijs maar toevallig botste ik op dit naaikistje:


En aangezien er nog heel wat dames zo'n naaikistje aan hun verzameling wilden toevoegen, ben ik de Action gaan leegkopen.   Zou je er niet verliefd op worden? En voor de prijs moet je het helemaal niet laten: 3.79 euro. Dus dames: 't is 't moment om er eentje te kopen.

En wat ben ik toch gemakkelijk te verleiden. Katrien organiseert een Kerstswap. Gisterenavond om middernacht zou ze die afsluiten. Ik verdenk haar er sterk van te hebben gewacht tot na de Poperingse bee om nog enkele schaapjes naar haar slachtbank te leiden. 'k Was verwonderd dat er zoveel makke schapen waren. Maar we gaan er voor! En  leuk wordt het zeker! Voor iedere letter van KERST moet je een pakje bedenken. 't Is ongelooflijk welke woorden je allemaal kunt bedenken, vooral toen Katrien zei dat het niet naai- of quilt- gerelateerd hoeft te zijn.
Veel hebben we niet nodig om een lachsalvo te doen losbarsten!
Die kostelijke vitamientjes die we daar opdoen om de 'Mexicaanse oorlog' (lees: Mexicaanse griep) aan te gaan, slaan we op en daarmee kunnen we weer een maandje verder.
Voor de mensen die eraan zouden twijfelen: we hebben tijdens de bee ook genaaid en gequilt!


Met dank aan Yvonne voor de foto's van de bee!

For the moment we're among the Mexicans ( just read: the Mexican Flu) Well, yesterday I went to the bee in Poperinge knowing I was facing a real danger. In the guidelines for the Mexican Flu they say : hobbyclubs are dangerous places toget infected. Don't shake hands so what did we do instead: we gave a kiss. Oh , that's real bad! I think we created  a few more Mexicans (Mexican Flu)
What's the link between Mexico and Cuba: well DD made a great trip to Mexico last year. Now this year she's just returned from a trip to Cuba and she brought this for me:
I think it 's so cute!
Sewing boxes: yesterday I went to the bee in Poperinge with a paper bag full of sewing boxes. During our quiltweekend we always give a small gift to each other. And I found this sewing boxes in the 'Action', a cheap supermarket!  And a lot of ladies (without sewing box?????) ordered one. So I robbed the store and brought sewingboxes  to Poperinge for everyone who ordered one.
Katrien is holding a Christmas Swap. You could subscripe for it till yesterday, midnight. I think she intentionally waited till yesterday to close the subscriptions . In that way she could convince us to take part in it. And she succeeded sucessfully! We are all taking part in it! We have to buy presents : one present  for each letter in 'KERST' (Dutch word for Christmas)  When we knew it didn't have to be quilt-related , we found all kind of funny words!  We laughed and laughed !
And just for the record: we also did some sewing!!!
Thanks to Yvonne for the 'bee' photos!


25 opmerkingen:

Elly (creatieveling Elly) zei

Dus eigenlijk ben jij straks de oorzaak van de epidemie, ha ha. De ergste besmettingsbron is nog altijd het openbaar vervoer. Tel maar na hoeveel slachtoffers dat kan opleveren. En wat jullie weer heel veel hebben gedaan is lachen, en dat is weer zeer goed voor het immuunsysteem. Succes met de kistjes en de kerstswap
fijne zondag
groetjes Elly

katrien zei

Ja twas er weer enorm gezellig.Momenteel nog niet besmet hoor LOL

inge zei

het was weer een superbee! die foto van jou en José illustreert veel! ;-)

Yvonne aka sommeke zei

Woooooow, dat "doosje" uit Cuba is PRACHTIG! Kan DD er volgende keer ook een zak vol van meebrengen? (Grapjeuuuuu)
Hier nog geen Mexicaanse verschijnselen. Dat lachen heeft ons gewoon immuun gemaakt!

Anita deR zei

O dit ziet er allemaal heeeel gezellig uit, daar kan je toch geen griep van krijgen, die hebben jullie gewoon uitgelachen.

Lida zei

Hoi Guute,
Dat zag er gezellig uit en al doe je van alles die griep krijg je of niet, denk dat er weinig tegen te doen is! Maar van lachen wordt je gezond, dus jullie hebben in ieder geval een barrière opgebouwd! Veel plezier met de ruil, ik vind hem ook geweldig! Groetjes
Lida

Berna zei

Het is te hopen dat de griep aan je voorbij gaat. In elk geval heb je een leuke dag gehad zo te zien.

Tineke zei

Wat een gezellige foto's! Ik begin spontaan mee te lachen hier achter mijn computertje. Mooie kistjes heb je om ons te laten zien. Succes met de swap!

marleen zei

er isdaar wat af gelachen.zo en iedereen besmeten met naaikistjes.

Daniëlle zei

Ben je mal!Het immuumsysteem van een quilter wordt zeer regelmatig goed gevoed: :))))))))))). Goed voor de ziel en het lichaam!!
Veel voorpret met het maken van de kerstswap kadootjes! Mooie avond nog!

Erna zei

Het ziet er weer allemaal super gezellig uit. En mochten jullie elkaar besmet hebben, (wat ik absoluut niet geloof)dan is het in ieder geval met heel veel lachen gebeurd.

lheurebleue zei

think globally, lach locally ...

Anoniem zei

mocht de griep écht toeslaan, dan kun je altijd nog onder één van je prachtige quilts kruipen.
zoals een ander al zei, lachen is gezond en houdt gezond.

Dorien zei

Vorig jaar heb ik zo'n groter naaidoosje meegebracht van onze vakantie in de Provence in Frankrijk. Ik vond het zo leuk dat ik het daar op een markt had gevonden, het was echt iets voor mijn hobby. Het kostte 59,95, duur hé,en thuis heb ik het iedereen trots laten zien. 2 weken later kregen we een folder van de V&D en daar stond mijn mooie kistje in voor 19,95. Nu is het ook bij de Action te koop.
Groetjes van Dorien

willy zei

Leuk om zoveel gezelligheid te zien.

Inge Slaats zei

Wat een gaaf cadeautje van je dochter!
Het kistje van de Action heb ik vorige maand ook gekocht, was er meteen verliefd op.

Groetjes,
Inge

PS: mijn sterretjes gaan zóóóó langzaam, maar op een dag zijn ze klaar, zeker en vast (zoals jullie zeggen, wij zeggen het andersom...vast en zeker....LOL)

Johanna Zweden zei

Wat een gezellig boel was het bij jullie, heerlijk als ik jullie zo zie lachen, dan ben ik toch wel een beetje jaloers, mag wel h´,, als ik zo in mijn torenkamertje alleen zit!
Nu ik doe ook mee aan de kerst ruil en ben opzoek gegaan naar dingen die speciaal te maken hebben met de Zweedse kerst, gelukkig ben ik geslaagd! Wie heb ik! nee dat laat ik je niet weten
Wat een enig kistje,
Ik denk dat jullie immuun zijn voor de griep want met zo veel lol, kan de griep niet toeslaan,en anders als het wel zo is, dan gaan jullie allemaal in een huis in quarantaine.en moet je zien hoe snel jullie dan weer opknappen.
Gr Joke

Miranda zei

Ook ik in Amerika doet mee aan de KERSTruil. Wat hebben jullie aan de foto's te zien een erg hecht groepke, waarin deze schone/leuke lachebekjes zo mooi op de fotokes staan! Jammer genoeg is ter hier geen Action ....anders zou ik er hard heen hollen(ahum fietsen dan). Groetjes uit Virginia

Debby zei

Ik snap dat je de griep trotseert en naar de bee bent geweest. Door al dat lachen ben je snel weer beter!

Groetjes Debby

Cybele's patch zei

Gezellige foto's! En die Mexicaantjes blijven wel weg nu. Die voelen zich uitgelachen. Mooi kistje heeft je dochter voor je meegebracht. Dat andere heb ik bij de Action ook een paar keer in mijn handen gehad, maar ben niet voor de verleiding bezweken;-)

Francien zei

Nou dat lachen heeft alle bacteriën weggeblazen hoor Guute...wat een leuke foto,s en heerlijk als je het zo leuk hebt...prachtig de naaikistjes...die kun je nooit teveel hebben in alle soorten en maten...het perfecte souvenier uit Cuba...schitterend...en mocht je een beetje de griep krijgen zul je best een lekkere quilt hebben om eronder te kruipen...
groetjes Francien.

Annelies zei

Wat een heerlijke foto's van jullie Bee !

Marie-José H zei

Gezellige bedoening bij jullie. Daar kun je nooit de griep van krijgen. Je weet toch dat de Amerikanen de Mexicaanse griep de Sweinflue noemen? Dus zolang je er geen sweine-bende van maakt komt het allemaal wel goed.

Kieny The Dutchlady zei

En nu maar hopen dat jullie elkaar niet besmet hebben LOL. Jullie hebben het in ieder geval gezellig gehad samen.

Sew Useful Designs zei

Hi Guute!

It looked like you had so much fun! I love the photos of you laughing! Your blog is truly joyous to read, I love it!

Hugs from Australia!
Vikki xoxo :-)