Bloed, zweet en tranen

Bloed,zweet en tranen heeft het me al gekost: dit kleine naaldenboekje van Blackbird Designs. Iedereen heeft wel al eens een kruisjessteekpatroontje gemaakt. 't Mijne dateerde al van de prehistorie op de lagere school. Maar nu moest het op een klein lapje, fijn linnen. En dan beginnen draadjes tellen en kruisjes maken. Niet goed bezig: alles uithalen. Opnieuw: 't zal wel lukken! Oeps...weer een foutje. En zo ging het de hele tijd door: een stap vooruit en twee achteruit. Uiteindelijk is dit het resultaat van een hele namiddag borduren:
Maar ik zal en ik moet dit kleine onnozele lapje overwinnen. En dus heb ik er een hulpmiddel bijgesleurd.. Waaw! Nu heb ik ineens een grote lap met grove draden. Als ik nu nog iets verkeerds doe, moet ik nodig een nieuwe bril aanschaffen.

Blood, sweat and tears: that's the result of an afternoon crossstitching on this small needlebook of Blackbird Designs. My last crossstitchpattern is dating from the prehistory when I was about 10 years old. But now that piece of fine linen is so delicate. It's really hard to count the threads. I made one mistake after another. I put a step forward two backwards.Eventually I had this done in one afternoon. Not much, isn't it? And then I found the solution: Waaw! Now I have a large linen piece with big threads. If I still do something wrong in counting the threads, I have to buy other glasses.

Reacties

Francien zei…
Het lijkt me zo leuk om zo.n klein naaldenboekje te maken..staat ook nog op mijn "dingetjes om te maken"lijst...af en toe lukt het van geen kanten hè?...maar je laat je natuurlijk niet kisten daardoor...ben benieuwd hoe het is als het af is...de Blackbird Patronen zijn zo leuk!!
succes!!Wilde ook even zeggen dat ik helemaal weg ben van je Angels...wat zijn die leuk gemaakt!!!
groetjes Francien.
Groetjes Francien.
Francien zei…
Sorry Guute...twee maal groetjes....nou ja beter dan geen...en ik heb een vraagje....mag ik je Summer time proberen na te maken??....ben er weg van die bijtjes ...te leuk...maar ik weet niet of ik het zomaar mag "pakken"..
groetjes...alweer...Francien
Francien zei…
Ben ik alweer...bedankt voor je snelle berichtje op mijn blog en ik zal het laten zien hoor of ik het kan...heb het nog nooit gedaan...en het is niet voor de commersie hoor...ik ben gewoon een "oude"tut die graag dingetjes maakt en haast van niks afstand kan doen als ik iets klaar heb...dat duurt altijd een tijdje...wil er eerst zelf van genieten....en daarna gaat het meestal naar de mensen die het waarderen..
Bedankt nogmaals...en ik heb het gelijk opgeslagen in mijn"jatmap"
groetjes Francien.
I love the button you've got for the antique quilt. I would loooove to join you! May I?
Happy sewing:-)
marleen zei…
kan het nog fijner.zal er ook problemen mee hebben.
willy zei…
Erg vervelend als het niet lukken wil. Ik heb vanmiddag voor niets zitten borduren. Eén steekje te weinig en het gevolg is dat de rest ook niet goed is.
Het is een mooi patroon dus succes!
martine zei…
Leuk he zo'n loep.
Giga vingers en een enorme naald, maar het helpt wel.
Maar Guute toch, je gaat je toch niet laten kisten door een paar kruisjes zeker! ;-)
o,ge zei…
het gaat lukken!
wilma zei…
Wat een werk zeg!! Veel succes!!
Daarom begin ik maarniet aan het borduren Guute, wel knap dat je je niet laat kisten !

groetjes, Jeannet
Anja.M zei…
Dat heb ik nu tegenwoordig ook met borduurwerkjes.
En dat te bedenken dat ik vroeger er mijn hand niet voor omdraaide en van die grote lappen borduurde.
Nog even doorzetten en dan heb je een heel leuk naaldenmapje! Het gaat je lukken!
Gerda Hartman zei…
Het gaat vast helemaal goedkomen. De aanhouder wint.
katrien zei…
het lukt je wel dat fijne werk.
Zo'n lamp heb ik ook an ik kan niet meer zonder. Het is een mooi fijn borduurtje aan het worden.

Groetjes
Ines
Borduren hoort nog steeds bij mijn favorieten al is het dan wel met +2. Succes straks ben je super trots.
Groetjes Anita
Anoniem zei…
Guute, ik kreeg altijd een berichtje als je een nieuw blogje had geschreven, sinds een paar weken is dat niet meer.... heel lastig want nu kom ik steeds te laat op je blog om te lezen. Maar ik wil zeker meedoen met de Antique Quilt.... ik hoor wel wat er gaat gebeuren.
groetjes
Ingrid
Anoniem zei…
Vergeet ik nog te roepen dat ik kruissteekjes zooooo leuk vind.. zo klein en priegelig.. ik heb ook borduurtjes gemaakt voor in het poppenhuis - daar is alles 12 x zo klein.. dus ook de kruissteekjes. En die moet je echt maken met een loup...!!
Ingrid
MarianneD zei…
Het lukt je Guute,daar ben ik van overtuigd....wat zal je trots zijn als het af is....;-))
Wel een schatje hoor!
Jossie zei…
Ooh die oogjes toch he. Maar het wordt (met een hulpmiddeltje) wel heel mooi!
lut zei…
Dit lukt jou zeker!
Balsemien zei…
Hoi Guute,
Hoe herkenbaar! Zit je een hele middag te borduren en dan klopt het nog niet. Maar je weet het: driemaal is scheepsrecht! Het komt dus goed...
De patroontjes van BBD zijn geweldig!
Annelies zei…
Ik kan je maar één ding toewensen: Veel Sterkte !!
Gonnie zei…
vind het superknap dat je het aandurft hoor die kleine steekjes. Ben er zelf ook wel eens aan begonnen en heb het uiteindelijk weggeven want ik werd er niet echt vrolijk van moet ik zeggen. Ik denk dat jij het gewoon afmaakt haha weet het wel zeker. Succes hoor en ziet er in elk geval veel belovend uit! ;-))
Shirley zei…
De aanhouder wint Guute, en mag ik je complimentjes geven over je weblog, gezellig en romantisch!
Claudia zei…
I can't wait to make this quilt.
Claudia

Populaire posts