woensdag 4 februari 2009

Machinequilten, even uitleg.

'Trip round the garden' moet mijn eerste affo worden dit jaar. Ik heb nu een patroon van internet gehaald en uitgeprint. Je stikt het patroon door op de naaimachine met een redelijk dikke naald (zonder draad natuurlijk) zodat je overal gaatjes hebt. Op de achterkant van mijn quilt plaats ik het patroon en ga ik er met mijn poederdoos over.Ik doe dit op de achterkant omdat die slechts 1 kleur heeft en het hier om een all-over patroon gaat. Anders moet je het op de voorkant doen.
Het poeder gaat door de gaatjes en voilà het patroon staat er op. Voor alle zekerheid ga ik er dan nog eens over met mijn sewline potlood (dit verdwijnt ook volledig) en dan kan het quilten beginnen.Je moet het ondertransport laten zakken en je quilt eigenlijk door de stof zelf te bewegen. Ik heb een bernina 640 met BSR(bernina stitch regulator) en dat maakt het wel iets gemakkelijker om te quilten omdat de steken gelijk blijven. Nu heb ik ongeveer een derde van de quilt af en daar zal ik vandaag nog een stuk aanbreien.
Nog een mooie foto ontvangen van Anja van Duitsland. Weerom prachtig gemaakt!
'Trip round the garden' will be my first affo this year! I've found a pattern on the internet and made a printout. You stitch the pattern on the paper with the sewing machine. Use a thick needle to do this. Of course, you don't use thread to do this! Then you put the pattern on the back of the quilt ( I find this easier as you only have one fabric) and you powder your quilt. Et voilà, there's the pattern. To be certain it stays a bit longer, you can retrace the lines with a sewline pencil. And then you can start quilting. I have a bernina 640 with BSR (bernina stitch regulator)
You must lower the feeddogs (couldn't remember the word but Tracy helped me out) and you move your fabric following the pattern! Isn't that easy?
I also received a beautiful block from Anja from Germany. Anja, thanks so much. It's lovely.
Now I'm going to quilt as I want my quilt to be finished at the end of the week!

26 opmerkingen:

Cybele's patch zei

Mooi mooi mooie quilt is dat. Wat leuk dat je ook Bernina fan bent. Ik heb de 630, tikkeltje minder dus, maar ben er erg blij mee.

Cybele's patch zei

Zie ik goed dat jij op de achterkant quilt?

maria zei

Knap hoor, dat wil ik ook eens proberen en van welke site haal je dat patroon van het internet?

quilting Jeannet zei

Wat ziet dat er goed uit Guute ! Ik wilde dat ik dat ook kon, doorquilten met de machine....

groetjes, Jeannet

Yvonne aka sommeke zei

Dat ziet er makkelijk uit maar ....

Guute zei

Maria, ik weet niet meer van welke site ik dit patroon haalde maar als je kijkt bij Patty Thompson vind je een heleboel gratis patronen. Gewoon haar naam even intikken op internet + continuous line patterns. Ik hoop dat je hiermee geholpen bent.

Sandra zei

Mooi quiltpatroon Guute! Handig uitleg, ik gebruik de kalkspray uit een busje daarvoor :0) Veel plezier met doorquilten

inge zei

dank je wel voor de uitleg over het quilten! veel quiltplezier!

Gerda zei

Mooi zeg, ik krijg het maar niet voor elkaar dat uit de hand quilten op de machine, Heb dan wel geen Bernina maar een Pfaff (de Quilt uitvoering en prima machine)Ik word letterlijk zeeziek als ik er mee bezig ben,binnen een paar inuten ben ik echt misselijk; waarschijnlijk door de tegendraadse beweging die je moet maken met de stof(quilt)Wil je een lijn naar rechts maken dan moet je de stof naar linkshalen en dat veroorzaakt "kortsluiting" in mijn hoofd. Ik vraag me af of er meer mensen zijn die daar last van hebben.
Verder wil ik je even bedanken voor de tip over die Amerikaanse boek web winkel. Ik ben gelijk even er heen gesurfd en heb er inderdaad ook een paar helemooie boeken besteld. En nu maar vol spanning wachten tot ze in de brievenbus vallen. Fijn dat je weer tijd hebt gevonden om verder te gaan met je quilt; hij wordt prachtig

Anoniem zei

Mooie quilt is dit. Met een mooi quiltpatroon.Ik durf het niet met de masjien en doe het met de hand. Ik heb ook een bernina 1090 S.

Tracy zei

Your quilting looks wonderfu1 - it is always a happy surprise to me when a beautiful quilt top is made so much more beautiful by good quilting.

You've made me laugh with your description of how easy it is to machine quilt! I agree with you completely, but so many people think that it's the most complicated and hardest and scariest thing in the world!
We lower the feed dogs for free-motion quilting. I understand the "feed" part - don't know about "dogs".
:-)

wilma zei

Knap hoor!!! Ik heb een andere machine en daar blijven de steekjes niet even groot... zo lelijk!!

marleen zei

mooi, zeg maar dat leukt mij niet zo goed quilten met machine.

lut zei

Succes met quilten

martine zei

Het ziet er zo simpel uit .
Ga van de week ook eens proberen wat ik op de cursus geleerd heb. Duim voor me dat het een beetje lukt.

*Marianne* zei

Goeie tips! Bedankt!

Corrie zei

Superhandige tip, ook voor niet quilters lijkt me! En wat wordt dat schitterend Guute als het gequilt is. Ik heb begrepen dat een quilt daar dan ook heel zacht en soepel van wordt.

willy zei

Prachtig wordt het.
Fijn dat je zo handig bent met de naaimachine.

GRANNY'S HOUSE zei

Mooi Guute, ik kan al wel meanderen, maar verder ben ik nog niet gekomen.

Groetjes
Ines

Geta Grama zei

Thank you, Guute, for your nice comment you left on my blog.
I do a lot of free motion quilting on my quilts !

Esperanza zei

Hola, me gustaría comprarme una máquina para poder hacer patchwork, acolchar y aplicar con más facilidad. Veo que tu lo haces a máquina, me podrías dar algun consejo sobre que máquina comprarme. Muchas gracias.

Anoniem zei

handig die poederdoos,mag ik vragen waar je die vandaan heb?

groetjes carolien

Krekeltje zei

Guute vette complimenten voor het doorquiltwerk, super gewoon! Het is ook een leuk patroon. Ik heb ook ooit zo getracht het patroon op stof over te brengen, maar helaas viel het kalk er gelijk weer af en heb ik het niet meer geprobeerd. Kalkspray plakt misschien meer?

Kieny The Dutchlady zei

Guute, mag ik vragen wat voor poeder je gebruikt?

Anoniem zei

Ik heb een vraag over het poederdoosje of kalkspray voor het overbrengen van een patroon. waar kun je die kopen???

Anoniem zei

Waar kun je het poederdoosje of kalkspray voor het overbrengen van een patroon kopen???