dinsdag 4 oktober 2011

Een quiltweekend om van te snoepen!

Dit quiltweekend kan niet meer overtroffen worden.  Onder een zonovergoten Nieuwkerke in de Westhoek
kwamen we uit alle hoeken van het land en zelfs uit Nederland samen om een onvergetelijk weekend door te brengen.  Deze dames en .... een heer,geen quiltmeneer maar wel onze alom geprezen chefkok hebben de sfeer gemaakt.


De quiltdames met onze chef-kok
Na een uitbundige begroeting, zochten we ergens een leuk slaapplaatsje. Je had volop de keuze: de zwijnebak, de walletjes.... Beneden werden de lege tafels snel omgetoverd tot quiltkunstwerken.
De gastronomische keuken van chef Filip werd wederom in de hemel geprezen.  Met zijn pollepels slaagde hij erin iedere keer weer een typische Vlaamse maaltijd te presenteren.
Koffie en thee werden volop gedronken onder het nuttigen van een dessertbuffet waaraan niemand kon weerstaan.
Flessen wijn, cava, de typische Belgische biertjes: alles ging er vlotjes in.  Als we maar even konden, zaten we al aan het aperitief.
Een deugddoende massage mocht ook niet ontbreken. Kwestie van de geest helder te houden.
Yvonne was echt aan een massage toe.

Denk nu niet dat dit geen quiltweekend was:  er werd uitgebreid geshowd, er werd 'hard' gewerkt. De lachsalvo's werden luider en luider naarmate de wijnflessen minderden.
Zwaar labeur!
 Zelf heb ik heel veel gelachen, goed gegeten, wijntjes genuttigd, bh's aangepast (ttz de bandjes eens goed opgetrokken), inlegkruisjes gevonden tussen de lapjes van Miranda (ttz het waren eigenlijk haar bloemblaadjes die ze aan het appliceren was.) en ook nog gequilt.
En speciaal voor Sue, die zei dat ik daar goed moest presteren, krijg je hier al een voorsmaakje van mijn quilt in wording. 't Is een beginnetje, ik heb nog een lange weg te gaan maar Rome was ook niet in 1 dag gemaakt.
In 1 jaar tijd wil ik deze quilt af krijgen. Ik heb er alleen niet bijgezegd hoe groot hij zal worden. Ra, ra, ra...Posted by Picasa

16 opmerkingen:

Berna zei

Het was een heerlijk weekend! Wat een openheid in je verslag. Maar goed dat het lijdend voorwerp nog niet zoveel met computers doet, haha. Het was ook fijn je weer te zien. Heb je de foto's ontvangen?
Ik ga nu snel m'n verslag schrijven. Dag lieve meid! Ik hoop dat het geen jaar hoeft te duren voordat we elkaar weer zien.
Dikke knuffel!

inge zei

zalig hé, ons weekend! ik geniet na!!!!

Annelies zei

Op vele blogs lees ik positieve geluiden. Leuk !

Marié zei

Ai dit klink baie lekker

Guusje, zei

Het was genieten zo te lezen bij iedereen. Geniet nog maar lekker een poosje na.

katrien zei

't Was weer super hé.

Marion zei

... en heerlijk was het! Ik heb er ook enorm van genoten. Het was goed jou en alle anderen weer te zien.

Yvonne aka sommeke zei

't Was weer SUPER!!!
Jammer dat we nu weer zo lang moeten wachten, hé!

Jemlesiles zei

so nice what you are doing ! i did "jardin de grand mère" as we say in french and you can see it on my blog if you want !!
have a nice day !!

Miranda zei

Schatteke, wat hebben we genoten!!
......zucht....mis de bubbeltjes en mijn vriendinnetjes. Sam(mijn hond) is lief, maar zoveel leut dat we deelden, heb ik niet met mijn hond. Ik zou zo weer as weekend terug willen....helaas mogen we weer een jaartje wachten. Maar mijn bloem, anex maandverbandjes lappekes blom is klaar. Deze keer geappliceert op het machine. Ahum, mijn werk van het hele weekend is door een paar uurtje op het naaimachientje afgeraakt. Duidelijk gaat dat veel sneller. Morgen zal ik het wel showen...dikke knuffel

Heleen zei

Ik kan me voorstellen dat jullie hebben genoten. En leuk die foto met de namen erbij.

foekie's fashion zei

Wat een gezellige boel en ook nog veel gemaakt. Kan je nog lang van nagenieten (lieve profielfoto).Groetjes van Joke

josé zei

Hallo Guute wat leuk die uitjes met quilt vriendinnen.

En ik ben in jou winkeltje in Valencia geweest.

Leuk !!

Jantine zei

Het klinkt als een heerlijk weekend. Die bloemetjes zien er klein uit...

lheurebleue zei

je kan maar best naar een weekend in vlaanderen gaan! samen quilten & lekker eten: mijn hartje, wat wil je nog meer ;)

Corrie zei

Je hebt je een stevig doel gesteld Guute om deze quilt in een jaar af te hebben, zijn zulke dagen daar nu goed voor of vragen ze teveel tijd ;- ) Nee, lekker blijven doen! Ik zie een heel bekend hart aan de linkerkant, ik kijk iedere dag naar het mooie hart dat ik van je kreeg.