dinsdag 23 maart 2010

Quiltweekend

Mijn meneer heeft het weekend alleen thuis overleefd. Hij heeft zichzelf op een dieet van frieten en pizza gezet.
Ondertussen genoot ik van de Nederlandse gastronomie en ben ik nog steeds dankbaar dat ik in België geboren ben. Maar gastvrijheid en gulheid dragen de Nederlanders toch hoog in hun vaandel. Het was een blij weerzien met oude bekenden en hier en daar een nieuw gezicht.
Voor degenen die nog nooit zo'n weekend hebben meegemaakt: doen!!!
Er wordt gekletst en genaaid maar vooral heel veel gelachen!
De Belgische delegatie (8 vrouw sterk) stond haar mannetje en hield vast aan het dagelijks aperitiefje. Keuze te over: champagne, schuimwijn, witte wijn.... Anne had zelfs een kleine koelkast mee om alles beter te laten smaken.
Quiltweekends kunnen ook gevaarlijk zijn vooral als je heel laat je bed opzoekt. Wij sliepen met vier op een kamer: Katrien, Marleen en Yvonne waren mijn kompanen. En ons slachtoffer werd.... Yvonne.
Haar zaklampje dat ze zo trouw aan de slaapkamerdeur hing, verhuisde naar een afgedankte 'romantische' lantaarn. Een boeket plastieken rozen werd met verenigde krachten uit een vaas getrokken en op haar kussen gelegd. Dit alles op een bedje van WC papier en genappeerd met een pyamabroek die niet meer toegankelijk was door alle knopen die erin gelegd werden.
En tijdens het weekend vierde ik ook mijn verjaardag: ik werd 25 (de cijfers mag je van mij wel omwisselen) en kreeg een prachtig versierde stoel. Mijn weekend kon niet meer stuk.
Volgend jaar hoop ik er weer bij te zijn.

My DH survived the weekend on a diet of chips and pizza!
In the mean time I had a great time in the Netherlands! Well I must say I'm glad I live in Belgium: we are great cooks! But my Dutch friends are so nice I wouldn't miss the weekend just for that.
We laughed, we did some sewing, we ate and we drank. And in Belgium we have a very good habit: we like drinking a good glass of wine! And that's what we did in the weekend.
A quiltweekend can be dangerous: we slept with four ladies on the same room: Katrien, Yvonne, Marleen and me of course. Yvonne was our 'easy' victim. We made up her bed with flowers, a lantern, some toiletpaper.....
And I also celebrated my birthday: 25 of was it the other way around?
Well next year I hope to be there as well.

26 opmerkingen:

lheurebleue zei

tja, ik ben weliswaar in belgie geboren ...
het lijkt wel of het een weekend met dolle pret was! alsnog gefeliciteerd met je 25 lentes ;) !
en nu je meneer voederen met veel groenten & fruit!

Berna zei

Zie mijn felicitaties in je vorige logje. Het ziet eruit als een heel gezellig weekend!

GRANNY'S HOUSE zei

Wat zijn jullie toch een heerlijk stel meiden en wat de nederlandse gastronomie betreft, die slaat nergens op, wat dat betreft had ik in België geboren moeten worden.
25 jaar jong geworden waar blijft de tijd, ik word dit jaar 46 ;-))
Mijn meneer zou hetzelfde gegeten hebben en nog denken dat het gezond is ook.

Groetjes
Ines

Katrien zei

Twas weer heel leuk hé.fijn dat ik er weer bij was.En ik had het weer gedaan hé.LOL

Knutselbeertje zei

Guute,
beter te laat dan nooit : Gefeliciteerd met je 25 lentes.

Klaske zei

Gefeliciteerd Guute!!! en als ik dat zo bij iedereen lees, dan lijkt het me erg gezellig om eens naar zo'n quiltweekend te gaan!!

inge zei

ze heeft zich geamuseerd ;-)

Marie-Thérèse zei

Ook nog even schriftelijjk mijn felicitaties. En men is zo jong/oud als men zich voelt, toch? Tot volgend jaar.

lut zei

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! 't Ziet er een leuk weekend uit.

Cybele's patch zei

Meneren schijnen toch een sterke overlevingsdrang te hebben ;-)
Jullie week end was weer ouderwets gezellig, maar ik heb toch wel erg met Sommeke te doen. Denkt ze een romantische nacht te hebben!

Shirley zei

LOL om de culinaire opsteker...voor de Belgen... maar goed ook, anders hadden we zeker met de broek open moeten lopen. Het was dus echt waar, dat van die koelkast! Ik dacht dat het een grapje was. Ja ja, volgend jaar weer van de partij, ik teken er voor.

Yvonne aka sommeke zei

Wooow, de foto's zijn gelukt! Katrien werd zeker door jullie opgestookt? LOL
Niemand die diep medelijden met me heeft? ;-)
't Was een super plezant weekend met nachtelijke escapades!

Marion zei

Guute,
Alsnog gefeliciteerd met je verjaardag. Wat een heerlijke manier om je verjaardag te vieren!!!!

Judith zei

Het was wel erg plezant he. Ik heb genoten. En volgend jaar ben ik natuurlijk ook weer van de partij. De gastronomie was tegenvallend, maar in oktober mogen we weer genieten van de belgische gastronomie.

Erica zei

Ondanks het "geweldige" eten toch een fantastisch weekend gehad! Tot volgend jaar maar weer!

marleen zei

was een geslaagd weekend en katrien
heeft het zweepje van yvonne overgenomen. lol.hoop dat ik er volgend jaar weer bij kan zijn taxi zal ik maar albestellen.ja,de nachten waren wat kort.

Margeeth zei

Het was reuze gezellig, leuk om bij jullie in de buurt te zitten, want jullie waren wel één van de gezelligste tafels. En ik kan je gerust stellen, het eten in de in de jeugdherberg is gelukkig geen voorbeeld van de Nederlandse gastronomie, zo erg zijn zelfs wij niet!

Guusje, zei

Wat hebben jullie weer een lol gehad dat zie je zo, en het lijkt me ook geweldig gezellig. Wie weet doe ik volgend jaar ook mee.

conny ten berge zei

Ook hier zo'n gezellig verhaal, het plezier spat van de foto's af! En natuurlijk nog van harte proficiat met je verjaardag!

Marion zei

Jaaa, het was weer een super geweldig weekend, met een birthday bunny nog wel! Gastronomisch was het niet zo geweldig, maar met alle streeklekkernijen en andere versnaperingen ben ik zeker niets te kort gekomen. Guute, tot gauw weer!

Inge Slaats zei

Wat een gezellige boel daar op dat weekend! Kan me voorstellen dat jullie "dikke pret" gehad hebben.
Sorry voor mijn late reactie, maar ik had het ff druk met al die 100 projecten waar ik mee bezig ben LOL

Groetjes,
Inge

Shasta zei

Happy birthday. Celebrating with a quilt retreat sounds wonderful.

Stricklady zei

Hallo Gute...!
Dein Bericht über das Quilt-Wochenende hat mich an unsere Schulreisen erinnert viel Spaß ;Viel gelacht ,einige "hochgenommen" und auch noch etwas gelernt ein tolles Wochenende muss das gewesen sein.
Ich wünsche Dir für Dein neues Lebendsjahr alles Gute und Gesundheit und das Dir deine Ideen nicht ausgehen
Ingrid aus Berlin

Erna zei

Geloof meteen dat jullie veel plezier hebben gehad. Het ziet er heel gezellig uit. fijn weekend. Groetjes, Erna

Lida zei

Wat hebben jullie veel plezier gehad, nu ik hoop er ook een keer aan mee te doen! Zag al de foto's op allerlei blogs, maar deze van die rozen slaan alles! Geniet nog maar lekker na, fijn weekend, groetjes
Lida

Mama Monique zei

Dames toch! ;o)

Maar wat een heerlijk verslag weer! En ja, ja... ik hou me écht aanbevolen hoor! Dus ik hou jullie'nu nóg scherper in de gaten. Wie houdt er nu niet van een weekend lachen, gieren en knutselen?