dinsdag 5 januari 2010

Voornemens!

Dit keer ben ik het nieuwe jaar heel goed gestart. Slechts één goed voornemen staat in mijn geheugen gegrift: ik maak dit jaar geen goede voornemens. Stel dat ik al mijn UFO's zou willen afmaken.... Ik mag er gewoonweg niet aan denken. Iedere dag wacht mij dus een verrassing, plezant of minder plezant. Niets moet en alles mag!
Dus ga ik lekker verder met de Antieke Quilt die trouwens weer al een heel stuk gevorderd is.Hier zie je het beginstadium van de zigzagboord. Blokjes en nog eens blokjes.

Misschien lukt het me zelfs wel om een UFO af te krijgen. En last but not least: de ideetjes voor babyspulletjes dwarrelen al in mijn kopke.
De laatste week van het oude jaar brachten DH en ik,computerloos, door aan zee. Berekoud was het maar wat heb ik toch een beer van een vent: hij deinst er niet voor terug de koude te trotseren met zijn mountainbike. Het machogedrag droop er af toen hij de ijswegen trotseerde zonder tegen de vlakte te gaan. (heel uitzonderlijk trouwens!) Geef mij maar een gezonde wandeling. Alhoewel, gezond? Het was bibberen aan zee. En DH wou perse tegen de wind ingaan, koppig als 't ie is, omdat het cafeetje met de lekkere gegratineerde uiensoep die kant uit was. En wat doe ik dan?

Gezellig achter DH lopen, zoals de coureurs het doen: uit de wind blijven. Blijkbaar is mijn speklaagje iets minder dan dat van DH! Ik wens jullie allemaal een quilterig en gezond jaar!

I started the new year quite well! I only have one good intention: no good intentions for this year! Suppose I want to finish all my UFO's this year. That wouldn't work out well. So each day will be a surprise: a pleasant one or not so pleasant. No obligations this year!
So the Antique Quilt will approach the end! On the photo you can see the beginning of the zigzagborder: blocks and more blocks.... Well maybe I'll finish a UFO this year... who knows....and last but not least: I have so many baby-ideas.....
The last week of the old year we were staying at the Belgian coast, without computer! It was freezing! So cold! But my DH is such a macho.Despite the frost and the snow, he couldn't resist the call of his mountainbike. And you know, he didn't even fall. 
This is not my kind of amusement. A good walk sounds better to me. And this is what we did. But it was so cold..... and my DH is so stubborn: he wanted to fight the wind against us just to have a good onionsoup in our favourite pub!  I stayed behind him to avoid the freezing wind.  I think he has a bit more fat than I have! I wish you all a very quilty and healthy year!

26 opmerkingen:

conny ten berge zei

Je sportieve gedrag levert wel een mooie foto op! En nu lekker weer bij 't kacheltje?

ria vogelzang zei

Toch wel een leuke foto! Genomen door die super_sportieve DH van je? ;))
Je hebt helemaal gelijk wat betreft de goede voornemens.... Ik neem het jaar liever zoals het komt.
Dus.. een heel succesvol 2010!
Groetjes.

Anja.M zei

Jij ook een quitlerig en gezond jaar.
Enne...liever jij dan ik op dat strand brrrrr, ik ga nu lekker een warme kop soep eten.

Anja.M zei

quilterig jaar moet dat zijn haha nu snel naar mijn soep.

Daniëlle zei

Mooi plaatje!! Jij ook een heel mooi en gezond 2010!! Succes met de zigzagrand! Mooie dag verder!

quilting Jeannet zei

De zigzagrand wordt mooi Guute, jij ook nog een inspirerend en creatief 2010.

groetjes, Jeannet

katrien zei

Leuke foto van jou aan zee.
Ook voor jullie een heel tof 2010.

Jantine zei

Ha, ben ik toch niet de enige zonder doelen voor het nieuwe jaar. En die strandfoto's, daar word ik als zeeuws meisje dat er niet meer woont wel jaloers van ;-0

inge zei

welkom terug Guute! en dat 2010 een goed en gezond jaar moge worden! voor jullie wordt het natuurlijk een extra speciaal jaar hé!

Anoniem zei

geen voornemen is een uitstekend voornemen.
een goed en gezond jaar.

Merel zei

Hi Guute, Goed 2010 gewenst. Ja wij beginnen ook altijd tegen de wind in, want dan weet je wanneer je moet stoppen, als je denkt zo is het genoeg en je moet het hele p*kke eind nog terug tegen de wind in, dan ben je echt niet blij! Groetjes, Merel

Anoniem zei

je bent je jaar in ieder geval zéér sportief begonnen. Mooie blokjesrand, je antieke wordt een pracht quilt!

marcella
nuttigenfraai.web-log.nl

Berna zei

Leuke foto! Tegen de wind in naar de uiensoep heeft als voordeel dat je terug de wind in de rug hebt.
Ook deze rand wordt weer mooi. Ik ben gestart tijdens een treinreis vorige week maar nu ligt de AQ weer even stil totdat ik m'n huiswerk af heb voor de cursus.

Cisca zei

Wat een lekker weekje lijkt me dat geweest! En een hele leuke foto1
je AQ rand wordt ook weer heel mooi, zeg En natturrlijk jij ook een goed, gezond en quilterig niewjaar!
Groot gelijk trouwens, geen voornemens geeft rust.
Groetjes, Cisca

WilmaKuin zei

Groot gelijk!! geen goede voornemens. Doen waar je zin hebt!!

Rhonda zei

I love the rows that you have so far. They look 3D with the way you have placed the light and dark!

lheurebleue zei

een heel goed voornemen!
en wat een leuke foto van jou aan zee.

Yvonne aka sommeke zei

Nu dacht ik toch echt dat manneke als stoere beer gaan zwemmen was! LOL
SUPER 2010 voor jou en de héle familie Guute!

Ingrid zei

Jeetje Guute, wat een sportiviteit zeg.. heel goed hoor !!, voor jou en de jouwen een heel goed 2010 met veel verrassingen !! en natuurlijk een lief kleinkind.
Geniet er maar van.
Ik zal je vandaag een foto sturen van mijn gedubbelde bom, hij ligt nu klaar om gequilt te worden, het is een lief quiltje geworden. bedankt voor het doorgeven van alle patronen.!!

GRANNY'S HOUSE zei

Brrrrrrrr, ik krijg het er koud van.
Jij ook de allerbeste wensen en ik heb ook geen goede voornemens.

Groetjes
Ines

Guusje, zei

Wat een goed voornemen heb je, en wat een geweldig sportieve foto. Ziet er erg relaxed uit. JE zigzaggen zijn mooi.

Inge Slaats zei

Ook de zigzagborder ziet er mooi uit. Ik ben pas bij de afgeknotte ruiten, een beetje saai werkje, maar het resultaat is wel super. Er zit nog maar 1 rand aan de top en gisteravond heb ik de volgende 65 (!) ruiten getekend en geknipt, nu de driehoekjes nog en dan weer verder naaien, ppffff....LOL
Leuke foto van een sportief typje!

Groetjes,
Inge

quiltlodge zei

Van de foto straalt de kou inderdaad af! Maar de warme uiensoep (en niet te vergeten dat warme berenlijf van DH!) hebben het vast weer veel goed gemaakt!

Corrie zei

En zo is het Guute, niets moet, alles mag. Dan word je net als ik aan het eind van het jaar toch nog verrast door wat je allemaal hebt gemaakt en ja ... baby's inspireren wel heel erg tot het maken van véél mooie en lieve dingetjes, dat komt helemaal goed!

Leintje zei

Volgens mij staat er bij jou iets belangrijks te gebeuren! Van harte gefeliciteerd meid, en ik kan uit ervaring vertellen dat het enig is!
En je hebt gelijk, lekker doen waar je zin in hebt en alles mag en niets hoeft!
De beste wensen nog voor het nieuwe jaar!

Annelies vdB zei

Ik wens jou ook een heel gezond, gezellige en creatief jaar toe.
Gewoon genieten van waar je mee bezig bent. Dat is het belangrijkste.