maandag 8 juni 2009

Hamsteren in antiek!

In al die jaren dat ik quilt, heb ik een redelijke voorraad stofjes verzameld. 't Is een gekend fenomeen: alle quiltsters hamsteren. En zo zie je soms kasten waar de stofjes uitpuilen. In feite hoeven we geen stofjes meer te kopen maar toch kunnen we het niet laten.
Ik ben mijn kast ingedoken en heb daar van onder het stof een hele verzameling quiltlapjes te voorschijn getoverd. Verder nog een lap stof van ongeveer 10m gevonden die het schitterend zal doen als achtergrondstof van mijn antieke quilt.
Mijn kleuren worden: roze, bruin en blauwe tinten. Het wordt een mengeling van moda's, timbleberries, Japanse stofjes en zelfs enkele civil wars.
En zeg nu zelf: is de uitdaging niet groter als je de scraps uit je eigen kast haalt?
Hier zie je al een deel van mijn stofjes. Voor alle duidelijkheid: je hebt ongeveer 3m scraps nodig en 2.80m achtergrondstof. Neem maar een duikje in je kast!

I've been quilting for several years and during this period I collected a lot of quiltfabrics. It's a known fact:all quilters have a lot of fabrics in their quiltroom. In fact too much fabrics.
I searched my whole quiltroom for scraps for the antique quilt. And this is what I found: a beautiful background from thimbleberries and a lot of scraps from moda, thimbleberries, japanese fabrics and even some civil wars. I chose for pink, blue and brown colours. What do you think of it?
Just take the fabrics you have at home and it will become a beautiful antique quilt.
You need 2.80m for the background and about 3m scraps. So start collecting.


36 opmerkingen:

Litamora's Quilt & Design zei

I just loooove the fabrics you've got there! Beautiful:o)
Laila

marleen zei

ok, zal al eens beginnen hamsteren
of ook eens de kas in duiken. achtergrond dat zal ik moeten kopen

sjoko zei

First of all, thank you for adding english text. I often visit your blogg and get inspiration from your quilts. It adds fun to be able to read also.
Wonderfull fabrics. I look forward to see how you will use them ;o)

wilma zei

Wat een prachtige stoffen!!

Karen zei

I think you have a very good selection for a reproduction quilt! The fabrics all look so nice laying out in rows.

lheurebleue zei

tja, zelfs als je het voornemen hebt om alleen maar stoffen te gebruiken die je al hebt, is de verleiding toch nog groot om toch nog dat ene stofje te kopen ....

Renate zei

Your fabrics look great. And thank you for posting the requirements.
I'll look at my stash in the next days.
Renate

liesbeth zei

Ben benieuwd welke quilt je gaat maken. Heb namelijk ook veel gehamsterd en wil ook een antieke quilt maken. Heb afgelopen vrijdag achter-grondstof hiervoor gekocht.

inge zei

ik ga op zoek moeten naar een achtergrond, de rest zal vooral uit mijn kast komen

Miranda zei

Hahaha, ik ben druk bezig mij Wishje af te maken, zodat ik er weer een af heb. Ben al erg benieuwd naar iedereen zijn kleurenkeuzes. Hier zal het ook een lekkere mix worden, al zal ik nog wat achtergrondstof bij moeten zoeken of kopen. Groetjes uit Virginia

quilting Jeannet zei

Oh, Guute, ik zag het kleine foto,tje al op mijn blog staan van je lapjes, gauw even kijken ! echt prachtig ! nou, zolang de Stichcottage nog de uitverkoop houd heb ik ook een overvolle kast! Ik zie wel een beetje op tegen de sterretjes, ben ik nu ook mee bezig, een quilt van PPrins, maar dat vind ik niet bepaald makkelijk......

Groetjes, Jeannet

Quibi zei

Geweldig he, die voorraad stoffen in je eigen huis? En wat een mooie heb jij.

Aangrijpend verhaal heb je op mijn blog geschreven. Ik kreeg er kippenvel van. Gelukkig dat je zoon toch op mocht groeien!!! Dat is een enorm geschenk, toch?

willy zei

Wat een genot om naar die prachtige antieke lapjes te kijken en wat zal dat fijn werken zijn aan die quilt.

Cybele's patch zei

Mooie stofjes Guute. Onvoorstelbaar wat quiltsters soms aan verborgen schatten in huis hebben. (heb zelf voor de zekerheid toch maar weer wat bijgekocht ;0 )

Gerda van der Kort zei

Wauw, dat ziet er veelbelovend uit! En wat heb je dan al veel eigenlijk he. Maar ja, nieuwe lapjes kopen geeft je ook zo'n blij gevoel. Als een kind in de speelgoedwinkel he. Veel plezier ermee. Ik geloof trouwens warempel dat het reageren nu lukt. Dat is lang geleden. Maar ik ben je wel blijven volgen hoor. Groetjes

Katrien zei

Prachtig zal ie worden als ik je stofjes zie.

Anoniem zei

och wat zou ik graag even een duik willen nemen in de kast bij jou hihihih

ik ben een beginner op quilt gebied en heb een doorzichtige voorraad doos vol met lapjes en die zijn nu ook allemaal in gebruik voor de ni . maar je antieke quilt is werkelijk een plaatje zou graag mee doen ,maar ik zal wel telaat zijn?

christine

Hennie zei

Prachtige stofjes heb je verzameld. Ik ken het, als mijn kast opgeruimd is zal ik eens een foto van mijn hamster stofjes maken.
Groetjes Hennie.

conny ten berge zei

Ik heb even >klik-klik< je lapjesvoorraad vergroot en het ziet er goed uit hoor! Ik ben me nog steeds aan het beheersen om níet mee te doen, haha.

Joke zei

Mooie stofjes heb je gehamsterd! Ik heb ook al voorzichtig een mandje klaarstaan. Heb er zin in!

Corrie zei

Guute, wat een prachtige stoffen liggen daar te prijken, dat zal een plaatje van een quilt worden, ik las al dat er gezamelijk iets heel bijzonders gemaakt gaat worden, wat leuk!!!
Ik vind je Rosewood ook zo prachtig, ik hou het nog maar eventjes bij oefenen met hexagonnetjes.

Anoniem zei

Ik zal zeker achtergrond stoffen moeten aanschaffen, ohhhh, wat een straf is dat toch weer. bijna 3 meter is wel genoeg he??..
En mijn doos met thimbleberries puilt nog altijd uit, daar zit zeker na jou BOM ook nog wel genoeg in voor deze antieke, bovendien zijn het antieke stoffen, heb ze al zeker wel 10 jaar in huis..
Ingrid (quiltingingrid)

gerda zei

WAAUW..geweldig!!! super lappies..

Anita der zei

Oei, wat een mooie stofjes, zou ze wel even willen komen aaien. Het ziet er zo mooi uit.

Rina zei

wat een mooie verzameling stofjes heb je. ik kwijl hier achter de computer.

zigzago zei

Dag Guute, ik heb ook zo'n hele kast met stofjes van mezelf plus die van m'n moeder en toch kan ik het niet laten af en toe nieuwe te kopen! Renate.

Annelies zei

Dit zijn hele mooie stoffen bij elkaar Guute !

Balsemien zei

Mooie stofjes Guute! En ook zo lekker veel!
Ik heb 28 fq bij ekaar gezocht, da's genoeg hè?
Fijne dag!

Francien zei

Oh Guute...ik ben zo blij dat jij lekker veel lapjes voor je volgende project hebt laten zien...en wat zijn het mooie!!!Ik denk ook dat elke liefhebster van stofjes er steeds weer andre bijkoopt...zelfs ik heb stofjes gekocht toen ik een hele tijd niets met stofjes gedaan heb...zeker 2/3 jaar niet...door het zien van jouw stofjes ben ik een gedeelte van mijn open kast gaan opruimen en heb geprobeerd het een beetje op kleur te leggen...nou ja..neem er wel een fototje van ...ga een beetje van je kleurstelling afkijken...ben begonnen tussendoor ook aan een Log Cabin scrapquilt...veel succes met jouw project..
groetjes Francien.

Erna zei

Geweldige stoffen bij elkaar.

Blogless me zei

Zeer mooie stoffen!
Laat me aub weten in welke nummer van Quiltmania de quilt te zien is. Ik wil het kopen als referentie voor kleuren en uitstraling.

Gerda Hartman zei

Ik noem het altijd mijn schatkamer! Heerlijke stofjes laat je zien.

mlaceruby zei

Love the look of this quilt. a new heirloom to create!!

mlaceruby zei

love the look of this quilt a new heirloom to create!

Quilts And Pieces zei

Oh those fabrics are perfect! I for sure am signing up!!!!

Furball Farm Quilting zei

I love this quilt, and can't wait to get started. How do I "enrol" or join up??