Moeilijk kiezen

Het lijkt wel of ik voortdurend achter mezelf aanren. Ik zie een berg strijk staan en 't moment dat ik er mij doorgeworsteld heb op de muziek van mijn ipodje, rijst er al een andere berg de hoogte in. Zit de bee van Poperinge er misschien voor iets tussen? Misschien wel maar er zijn zo van die dagen die je voor geen geld zou willen missen. En deze keer is de bee weer vruchtbaar geweest: ik heb ongeveer twintig hexagonnetjes gemaakt voor mijn anders uitgewerkte quilt.

Hebben jullie ook de laatste drie quiltmania's? Daarin staat deze quilt beschreven in drie delen.
Het is een reproductiequilt en ik vind hem prachtig. En daar was ik niet alleen in. Ook Anne,een niet-blogster vond hem prachtig. We zouden er samen aan willen beginnen. Maar daar nijpt het schoentje. Er staat namelijk nog een andere quilt in die ik ook zo mooi vind maar dan wel zonder patroon.
Het patroon is echter niet moeilijk en bijna iedereen wou die quilt wel maken.En deze die twijfelen halen we wel over de streep. Dus twijfel alom: welke moet ik nu kiezen?
Ik heb nu al heel het weekend zitten dubben en kom er niet uit. Alle twee maken is geen optie. Welke vinden jullie nu de mooiste? Deze met de lone star of de andere? De eerste of de tweede dus. Misschien wordt mijn twijfel minder als ik jullie mening ken.
I'm just so busy for the moment. I seems that I am always doing my household in a never ending way. The bee in Poperinge is possibly the cause but I wouldn't miss it for anything in the world. I made hexagons this time for the quilt in my previous log. And we laughed and tattered all the time.
I also bought the last three quiltmania's for this quilt. It's a reproduction quilt in tree parts. I would love to make it and I wasn't alone: Anne,(she 's not a blogger) wanted to make it as well. But then we also saw this quilt and almost everyone liked this one better. However there's no pattern included but the pattern would be easily made. Now my question: which one do you like best: the first one with the lone star or the second one? Please help me solve this problem of doubt.Reacties

Anoniem zei…
Hallo Guute, ik doe mee aan je BOM en vind het zo leuk om je blog te lezen. Mijn mening is: ga voor nummer 1 met de Lone Star, prachtig, prachtig, prachtig. Maar je weet het: beauty is in the eye of the beholder en ik ben een lone star-gek! Fijne week toegewenst. Groeten van Anita uit Apeldoorn, Nederland.
Heleen zei…
De eerste spreekt mij ook meer aan. Die mandjes zijn schattig.
Suc6 met je keuze. Niet vergeten je BOM er op te zetten door al het twijfelen ;)
lheurebleue zei…
wat een mooie kleuren voor die hexagonnetjes. en welke van die 2 prachtquilts te kiezen. ik weet het waarachtig niet - dat wordt iene miene mutte ....
Inderdaad pracht quilts. Ik zou voor quilt twee gaan en zie net dat anderen juist quilt 1 aanraden. Welke techniek spreekt je het meeste aan?
Ik ben benieuwd wat het zal worden!
Fijne week.
Dolores zei…
Personally, I like the lone star with the baskets. Cleaner lines and less 'crowded.'
Ja Guute, ik vind ze ook allebei prachtig, maar ik zou denk ik voor quilt twee gaan, hoewel het moeilijk is want ze hebben beide dezelfde antieke uitstraling.
sucses ermee !

groetjes, Jeannet
Anoniem zei…
Hoi Gudrun, ze zijn allebei prachtig maar nummer twee is voor mij favoriet, door zijn eenvoud... succes met je keuze, welke je ook kiest, het resultaat zal prachtig zijn. groeten, laura
Katrien zei…
Ja ze zijn beiden prachtig,maar ik geef de voorkeur aan de tweede.
Mijn voorkeur gaat ook uit naar de tweede - de eerste vind ik een beetje te veel van het goede - allemaal mandjes - naar mijn mening natuurlijk. Wat je ook kiest je zal zeker een prachtquilt hebben.
Jenny
wilma zei…
De eerste!!! Ik wil deze ook wel maken!!
Waneer?? Geen idee. maar hij is parchtig!!
Rina zei…
Wat zijn ze beiden mooi he. Ik kan ook geen keuze maken en begin er dus nog niet aan. Ik zat zelf te denken aan een combi van beiden door verschillende randen met elkaar te combineren met de lone star in het midden.
Hester zei…
De 2e spreek mij meer aan, ik denk dan vooral aan het grote aantal dat nu al van de 1e quilt wordt gemaakt. De 2e lijkt me meer een uitdaging. Je moet zelf patroon tekenen, problemen oplossen, dus ga voor nummer 2 zou ik zeggen.
IngridR zei…
Ik zou voor de tweede quilt gaan.
Ben je er al uit welke je gaat maken?
Anoniem zei…
Ik zou voor de 2e kiezen.... Volgens mij wordt je niet veel wijzer van al deze reacties. Het blijft moeilijk. Succes met je keuze. Het blijft in ieder geval zeer de moeite je blog te blijven volgen!
Groetjes, Willeke
Laurence zei…
J'ai vu également les paniers dans les trois derniers Quiltmania. Ce quilt est magnifique et j'aimerai le faire aussi.
Si vous êtes plusieurs à le faire, j'aimerai me joindre à vous.
Annelies zei…
Ik heb een abonnement op de Quiltmania en mijn oog viel meteen op quilt nr. 1. Heel erg mooi.
inge zei…
quilt 1 en ik doe niet mee ;-)
Doe mij ook maar quilt nr. 2!
Ooooh mooie hexjes heb je al!
Da's toch niet moeilijk? Quilt nr. 1 zou ik kiezen....... succes met je beslissing, want ook in quilt nr. 2 zit natuurlijk een uitdaging...... oh wat moeilijk!
Jossie zei…
Moeilijk kiezen hoor. Maar de tweede vind ik net iets mooier.
Je hexjes zijn overigens ook erg mooi.
Judith zei…
Ik ga voor nummer 2 vindt ik mooier
Gerda Hartman zei…
Naar mijn bescheiden mening vind ik de eerste mooier!
Isabella zei…
Dan mijn mening ook nog maar: ik zou voor de eerste gaan. hahahahaha hier heb je ook al niets aan.
Gossiemoppie, ik vind het ook moeilijk kiezen, misschien toch quilt 1 ........ of toch maar 2, je moet aan een weegschaal ook nooit vragen om iets te kiezen ;-)

Groetjes
Ines
Anoniem zei…
moeilijk te kiezen tussen twee quilts die allebei prachtig zijn. Omdat ik van quilten houd zou ik denk ik toch voor de mandjes quilt gaan omdat je daar zo heerlijk in kan quilten. Het is goed dat je af en toe een dagje naar de bee mag, je kunt je toch niet steeds door al die bergen wasgoed heen blijven worstelen? ;)

marcella
nuttigenfraai.web-log.nl
marleen zei…
quilt twee en dan doe ik mee heb het al gezegd op de bee. dus laat maar horen wat het wordt.zal al eens in mijn voor raad stofjes duiken.
Hilde zei…
Ik kies voor quilt 2, zo'n antieke quilt opnieuw maken is een uitdaging, ik doe er aan mee !
Inge Slaats zei…
Ik vind die met de Lone Star het mooiste, heb daar ook al een paar keer verlekkerd naar zitten kijken, maar helaas.......ik weet echt niet wanneer ik daar nou weer aan zou moeten beginnen, zucht.....
Je hexagonnetjes zijn ook mooi! Ben benieuwd naar die quilt.
Blogless me zei…
Hallo Guute, voor me is het zonder enige twijfel nummer TWEE. Als je aan begint, do ik ook mee!Ik ben gefacineert door "flying geese" en heb al manieren bekeken om hun te maken, dus ik ben bereid de planning van dit deel van de quilt op me te nemen.
Ik woon ook in Belgie, dus als we beginnen kunnen we misschien samenkomen voor de bespreking. Maw,
count me in!
Ik vind je hexies echt mooi, de kleuren zijn prachtig.

So, just in case your readers do not speak Dutch, I vote for number TWO. Please, lets do it!

Hope to hear from you soon..
Anoniem zei…
I love BOTH of them! I really like the basket elements of the Lone Star quilt. And all of the elements of the second quilt design. I just happen to be one that isn't enamored of Lone Star designs.

Also a note of thanks for your generosity in sharing your lovely A Flower in my Heart BOM and the other freebies on your website.

Gloria
raglady@aol.com
Listowner: http://groups.yahoo.com/group/CyberQuilters
Ellen zei…
Als ik zou moeten kiezen zou ik de eerste maken.
maria zei…
hello guute. i would do the lone star but then i'm a sucker for the lone star and baskets good luck with your choice. that magazine that you get in holland sounds good with lots of antique patterns. maria
Mirjam zei…
Hoi Guute,

Persoonlijk vind ik de eerste mooier!
Och Guute, arme jij. Hier word je toch helemaal hoorndol van. De eerste, de tweede, de eerste, de tweede... Ik kies niet voor de eerste of de tweede maar voor de bovenste! Ha, ha schiet je dus ook weer niets mee op. Ik zou zeggen, beslis nog maar eventjes niets, misschien loop je dan vandaag of morgen zomaar opeens tegen stofjes aan waarbij je denkt: "ooooh mooi voor de .... " en dan opeens WEET JE HET. Succes, sterkte en ik hoop dat dat moment niet al te lang op zich zal laten wachten. (anders heb je inmiddels vast al weer een derde keuze aan je lijstje toegevoegd en wordt het NOG moeilijker.)Groetjes
Anoniem zei…
Hi, I like the second one more, it looks a bit more scrappy.

Greets Kerstin from Germany

Populaire posts