Zakdoek leggen

Gisterennamiddag ben ik even met een vriendin naar stad geweest. Aangezien ik geen shopmens ben, hou ik mij bij de goedkope ketens zoals zeeman en wibra. Zoals een strandjutter het strand afschuimt, vind ik daar mijn schatten. In één van de bakken van de wibra lagen er dameszakdoeken die zo lief en schattig waren dat ik er niet aan kon weerstaan.
3 zakdoeken voor 1 euro. Even een rekensommetje gemaakt en de helft van de bak leeggegraaid. Toen kon ik niet vlug genoeg thuis zijn. Mijn hersenpannetje was al volop aan het doordraaien en 't knippen kon beginnen. En deze ninepatchblokken zagen gisteren al het daglicht. Daartussen plaats ik gewone effen vierkanten met een disneyborduurtje erop. En voilà, de kleine spruit mag geboren worden.(en nee,'t is niet mijn baby) 't Quiltje ligt al te lonken.

Yesterday afternoon my friend and I went to town. I'm not a shop person, so I keep my search in cheap stores such as Zeeman en Wibra, where you can find all sorts of things. I find a lot of inspiration there. Now I found handkerchiefs: 3 for 1 euro.
I bought them and hurried home. My brains were working full speed. I cut and stitched and these nine patch blocks were born yesterday evening. In between I'll put plain blocks with a disney embroidery on it. Et voilà, the baby may come (no, it's not mine) The quilt is almost finished.

Reacties

Jossie zei…
Heerlijke graaiwinkels. Wat een geluk dat ik altijd Kleenex gebruik!
Jossie zei…
Oh ja, en de vierkantjes zien er heel lief uit. Benieuwd naar het eindresultaat.
katrien zei…
Wat ben je goe bezig geweest.
Dat vind ik nou nog eens inventief shoppen!Hij owrdt inderdaad schattig. Ben erg benieuwd naar het eindresultaat! Hoe gaat het trouwens met de lessen?? Groetjes
Berna zei…
Wat een leuk idee!! Goed gedaan en waarschijnlijk een stuk voordeliger dan echte quiltstof.
Succes ermee en ik ben benieuwd naar het eindresultaat.
Groetjes
Berna
Anja.M zei…
Mooi, en zo'n vrolijke kleuren.
Sandra zei…
Wat leuk, ik ben gek op ruitjes en streepjes. Zakdoeken zijn dan een goed 'slachtoffer'. Dat wordt een schattig quiltje!
inge zei…
en nu ben ik natuurlijk benieuwd voor wie dat quiltje wordt... ;-)
leuk idee, heel lief!
Carmen zei…
Ze zijn erg leuke kleurtjes!!!
Annelies zei…
Wat een leuk idee en wat een leuke blokken !
Gerda Hartman zei…
Wat een keigoed idee. Heerlijke kleurtjes zijn het. Ik struin die winkels ook heel graag af en ik vind vaak leuke basic-kleding die ik dan oppimp. Ook veel leuke babyspulletjes om op te borduren. Ben heel benieuwd naar het eindresultaat.
Prachtig resultaat!
Heb je daar ook tijd kunnen kopen?
lheurebleue zei…
wat een leuk idee! ben benieuwd naar het eindresultaat
(en ik wil niet lastig zijn maar een 'ninepatch'? of een 16-patch? ...)
Wat een schatje Guute, ik heb wat met de boerenzaldoeken van de Zeeman, daar wil ik ooit eens een stoere quilt van maken voor de kleinzoons.

Groetjes
Ines
Dat ziet er leuk uit!
marleen zei…
ja dat zijn ook de winkels waar ik niet voor bij ga .zo zijn er nog moet niet altijd duur zijn. en nu borduren met de hand de disney figuurtjes
martine zei…
Topdag voor hun omzet en erg leuke kleurtjes.
Corrieneeltje zei…
Oh wat word ik hier vrolijk van!!! Die kleurtjes vind ik zó geweldig, die zou deze baby voor zichzelf ook kiezen. Wat een superidee!
Gonnie zei…
Oh wat heb je dat leuk gedaan en dat met zakdoeken helemaal superleuk. En zoals je het verteld dat het gaat worden klinkt erg leuk!! Ben heel benieuwd
Inge Slaats zei…
Nou ja zeg, van zakdoekjes! Wat leuk en wat een lief quiltje gaat dat worden! Ben ook benieuwd naar het "affe resultaat"!
Fijn weekend!
Hennie zei…
Wat een idee mooie zachte kleurtjes voor de kleine spruit.
Succes met de quilt ik ben benieuwd naar het eindresultaat.
Fijn weekend Hennie.
Zo zie je maar dat je niet altijd dure quilt stofjes nodig hebt om iets moois te kunnen maken!
Caroline zei…
Wat een super!! idee zeg. Je moet er maar opkomen. Vanaf nu is er waarschijnlijk geen zakdoek meer te koop:-) Ben zeer benieuwd naar het resultaat, maar dat kan niet mislukken als ik deze foto's zie
groetjessss
Wat een idee van je Guute ! ik heb het eens gedaan met theedoeken van de Zeeman, en een mooie tas gemaakt.

groetjes, Jeannet
Geta Grama zei…
Wow, what happy colors ! I am curious what you will make with them !
Balsemien zei…
Dit vind ik nou helemaal geweldig!
Jantine zei…
Wat een lieve kleurtjes... Maar het zijn toch 16 stukjes en geen 9? Ben benieuwd naar het geheel.
Elly zei…
Wat een goed en goedkoop idee (natuurlijk in de goede zin van het woord). Ben ook heel benieuwd naar het eindresultaat. Ik ben nog in de fase dat ik overal echte quiltstoffen voor moet gebruiken.
groetjes Elly
Anoniem zei…
voor dit soort dingen zijn die winkles erg fijn. Ik spaar voor een dergelijk quiltje overhemdstofjes, die hebben ook zulke zachte kleurtjes en fijne streepjes en ruitjes.
Laat je het quiltje nog zien als het klaar is?

marcella
nuttigenfraai.web-log.nl
Doina zei…
Beautiful colors!
Joke zei…
Wat een leuk idee!

Populaire posts