maandag 13 april 2009

Quilthulpjes

Momenteel zit ik op ons appartement aan de Belgische kust. Jongste zoon en vriendin zijn hier al van vrijdagmorgen, DH en ik arriveerden gisteren. Gisterenavond zijn we samen naar een gezellig restaurantje geweest . En vandaag wordt het een leuk dagje van kletsen en quilten.
DS en vriendin heb ik nu leren quilten. t'Is te zeggen: Lisa leerde quilten
en Brecht hebben we hexagonnetjes leren knippen.
En mijn ventje kan ik niet bekeren. Hij heeft het niet zo voor patchwork dus is hij gaan mountainbiken (Oei,oei...) Ik heb mijn oren gespitst of ik nog geen ambulances hoorde maar nee, gelukkig is dat nog niet het geval.
Lisa heb ik nu besmet met het hexagonvirus. En 't lukt haar goed: als toekomstige kleuterleidster is ze heel creatief en handig.En dit is de hexagonbloem die ze gemaakt heeft.
Brecht heeft ontzettend goed geknipt maar moet zijn snelheid nog een beetje verbeteren. En wat heb ik dan gedaan:nog een bloem gefestonneerd van de rosewood cottage quilt die ik vergeten was.
Even nog een kleine rechtzetting: mijn renovatie in 't ziekenhuis was wel voor de inwendige carrosserie. Ik ben tevreden met mijn uitwendig koetswerk en een rimpeltje teveel of te weinig of de zwaartekracht die zijn werk doet na de vijftig, noem ik de charmes van het ouder worden. Dus degenen die mij vroegen om een foto voor en na,moet ik teleurstellen. Je zal het nog een tijdje met de oude ik moeten stellen!
I am staying at our appartment at the Belgian coast for the moment. Our youngest son and his girlfriend arrived here on friday morning. We came later and arrived on saturday afternoon. Yesterday evening we went to a cosy restaurant. And today is going to be a chat and quilting day. I taught the basics of quilting to Lisa en Brecht. Well, in fact Lisa learned how to make hexagons for my hexagon quilt and Brecht did all the cutting of the fabrics.
My husband is hopeless: he doesn't want to learn quilting. In stead of quilting, he went for a mountainbike tour: I hope he doesn't fall again.
Lisa had made a flower of hexagons: she's very creative. Brecht did a good job in cutting the hexagons but his speed should be faster.
And for those who thought I had cosmetic surgery. You're so wrong! I can't give you a photo before and after. I like my wrinkles and as I am over fifty now, gravity is doing its work but that's the charm of my age. So you'll have to look at the same Guute as before!

17 opmerkingen:

Katrien zei

AH,je zit aant zeetje.En je hebt een hulpje voor je hexagonnen erbij.Veel plezier nog aan tzeetje.

Valencroix zei

Superbe ambiance

Annelies zei

Leuk hoor, zo'n vriendin die het quilten zichtbaar leuk vindt !

inge zei

aaah, Lisa gaat quilten! leuk! veel plezier aan de kust!

Yvonne aka sommeke zei

Yeah, weer een verslaafde erbij!
Plezant dat Brecht meewerkt, da's teamwerk!
Amuseer je aan 't zeetje met de beentjes omhoog!

conny zei

Je hebt heerlijke dagen uitgezocht om aan zee door te brengen! En dan ook nog een quiltend vriendinnetje in de buurt, helemaal super!

lut zei

Oh je bent hier in de buurt. 'k Hou mijn bel in het oog :-) want jij ging toch langskomen om belletje-trek te doen :-)
Leuk dat je DS en vriendin ook zo enthousiast zijn van quilten.

Cybele's patch zei

Wat lekker om even uit te waaien aan zee. Hoe heb je het voor elkaar gekregen om de jongelui aan het quilten te krijgen? Ik probeer het al jaren bij mijn dochters, maar absoluut geen animo.

Mary zei

gezellig, zo met z'n allen !!!! geniet ervan !

GRANNY'S HOUSE zei

Wat zitten jullie er ontzettend gezellig bij en leuk dat je je verslaving door hebt kunnen geven, ik geef de hoop ook nog niet op ;-)

Groetjes
Ines

martine zei

Gezellig om zo samen te prutsen.
Je hebt wel prachtig weer uitgezocht.

gerda zei

o zo gezellig!!!! en hexjes maken is zo leuk...
En lekker aan zee...dat lijkt me nou helemaal toppie!!!!
blijf lekker genieten;0))
hele fijne dag..

Inge Slaats zei

Gááf Guute, zo'n vriendin! Zij mag vast blijven van jou, haha.....

Anita der zei

Zo dit ziet er gezellig uit, hoop toch ok ooit een gezellige knutselschoondochter te krijgen. Geniet maar lekker met dit heerlijke weer.

Corrie zei

Ha,ha,ha, je uitwendige koetswerk! Wat een heerlijk appartement hebben jullie Guute, een mooie sfeer en wat gezellig om zo samen met stofjes bezig te zijn. Heel leuk de bloem!

Joke zei

Oh, wat lekker zo'n huisje aan zee en dan ook nog gezellig iedereen aan het quilten zetten. Super!

ingrid zei

Gezellig bezig zo met elkaar !
Fijne dag , groetjes Ingrid.