dinsdag 3 maart 2009

Oefenen en nog eens oefenen.......

Momenteel ben ik in mijn tweede klasweek van machine quilting en machine embroidery. Ik heb nu al heel veel bij geleerd van machine embroidery maar dat komt natuurlijk omdat ik een complete dummie ben op dat gebied! Het machinaal quilten levert minder problemen op maar daar heb ik al hele goede tips gekregen! Je ziet, ik ben nog niet te oud om te leren. Het oefenen is wel een probleem: ik vind geen tijd.
Mijn pa zei altijd: Als je iets graag doet, maak je er tijd voor. Maar dat is wel een ietsiepietsie moeilijk. We (mijn DH'tje en ik) zitten momenteel nog in een verschrikkelijke drukke werkperiode. Ik zie't wel positief: samen overleven we die periode wel! En ik kijk alvast uit naar de kalmere dagen.
Vandaag vroeg DH of ik een wenslijstje heb voor mijn verjaardag. Ik word er eenenvijftig op de eerste lentedag! En of ik een WENSLIJST heb: 't is een epistel aan het worden. Hij wil mij altijd verrassen maar dat is oooooh zo moeilijk voor hem.
't Is een lieve schat en hij doet zijn best maar begrijpt nog altijd niet dat ik altijd quilterige cadeautjes vraag!
En hier enkele van mijn proeven voor de quiltuniversity.
Hier heb ik een beetje gespeeld met allerlei motiefjes.
En dit zijn resultaten van het machinaal borduren waar ik nog een complete leek in ben.Dit kruisjessteekpatroon vind ik mooi voor een speldenkussentje of een naaldenboekje.
En deze bloemen kan ik zo kwijt in een miniquiltje:
En deze vond ik ook heel leuk:
Nu wou ik ook nog mijn mooie nieuwe quiltershandschoentjes tonen die ik in de boerenbond (Aveve) heb gekocht.Quilthandschoenen zijn ideaal om grip te hebben op de quilt maar stinkend duur in de quiltwinkels. Lang leve de boerenbond.Mijn cameraatje liet het echter afweten: platter dan een vijg. Dus dat zal voor een volgende keer zijn.
En jullie weten al dat mijn DH in 't weekend graag gaat mountainbiken. En wat doet ie als 't ie mountainbiket. Juist ja, vallen.
Een ribbeke getoucheerd: barstje of gebroken? In ieder geval zit ie met een enorme verkoudheid en hoest hij de longen uit zijn lijf. Zie je 't al gebeuren?

For the moment I'm so busy with the quilt university lessons. My machine embroidery is the most difficult thing as I don't know anything about it. The machine quilting is exercising all the time. But time is the only thing I haven't got for the moment. It's extremely busy in our work. But together: my DH and myself we're going to survive this as well. And hopefully there will be calm days after this very busy period.
Today my DH asked me if I had a wishlist for my birthday which is on the first day of spring! Of course I have: all things I want are connected with quilting. And as he's a man he doesn't understand my obsession for this.
However I managed to do some practising for the University. You can see the results. I wanted to show you my new quilt gloves (I bought them in a supermarket) the battery of the camera was completely exhausted. So you'll see them next time...
And maybe you know my husband is a fanatic mountainbike. But once again he fell. Now he thinks one of his ribs is broken. And the poor guy has a very bad cough as well. Do you get the picture?

18 opmerkingen:

conny zei

Zo te zien heb je al een heleboel geleerd op de Quilt University!
En ochèrm, die DH; wel een mooie actiefoto trouwens, haha.

martine zei

Moedig van je al dat oefenen. Daar ontbreekt bij mij het geduld voor.

Yvonne aka sommeke zei

Oooo Guute, dat noem ik geen oefenwerk meer hoor. Je borduurwerk is nu al zoooo mooi!
Aijejai, dat manneke van jou toch!
Wel moedig hé? Hij geeft niet op! Wens hem maar beterschap!

lut zei

't allerbeste voor je DH!
Je borduurwerk is al heel mooi!

katrien zei

Amaai ziet er al heel goed uit hoor,en het borduurwerk is prachtig.
Laat je DH eigenlijk nog gaan fietsen ?LOL,zou nie meer op mijn gemak zijn LOL

Isabella zei

Je oefenwerk ziet er al mooi uit!
Ik ben toevallig afgelopen weekend ook bij Aveve geweest voor een stel quilthandschoenen. Moet ze alleen nog uitproberen.

GRANNY'S HOUSE zei

Wat heb je al een hoop geleerd!
Heel veel sterkte met je DH, wnt gekneusde of gebroken ribben zijn behoorlijk pijnlijk.

Groetjes
Ines

Sandra zei

Ik hoop dat het je lukt er tijd voor te blijven vrij maken, heerlijk toch om zo te kunnen oefenen! Mooi je borduurwerkjes :0) Sterkte met een zielige DH LOL

Carmen zei

Guutje, je hebt in korte tijd zo ontzettend veel geleerd! Mooie oefenwerkjes.

supergoof zei

wooh wat mooi allemaal!
:o)
Knap hoor!!
Als ik in de buurt van een naaimasjen kom, dan wordt ik al nerveus,.... we hebben het niet op mekaar,...
:o(

Maar jouw manneke vind ik wel heel erg zielig! Die moet echt verwend worden hoor!!

lappenleintje zei

Oh, die arme DH! Dat doet zo zeer in combinatie met hoesten!
Leuk, die lessen. Kunnen we straks allemaal digitaal bij jou op les! In het bernina-boekje vond ik die borduurpatronen niets, maar zo geborduurd zijn ze toch wel heel leuk. En wat weet je het toch altijd sappig te vertellen. 't Is altijd weer leuk om te lezen!

Ma Ria zei

Mooi borduurwerk, machinequilten lijkt me toch zo moeilijk.
Wens je DH beterschap, ocharm, gekneusde ribben zijn erger dan gebroken ribben, zei mijn moeder altijd.

inge zei

prachtig borduurwerk Guute! je kan er wat van!

Cybele's patch zei

Je bent al lekker bezig. Het gaat goed zo te zien. Gewoon even "the hang of it" krijgen. En lentekind je bent op dezelfde dag jarig als ik. Ik ben op mijn verjaardag naar Keulen naar een workshop op de nieuwe Bernina 830! Kun je je als Bernina fan een mooier cadeau wensen?

gerda zei

nou dat ziet er allemaal al mooi uit.....wel een intensieve cursus...
en wat betreft de mandjes ...zeker doen het is OOK zo leuk...wat en waar ga je cursus volgen?????

Ellen zei

Oejoej, hopelijk is het niet te erg met DH!

Je 'oefenlapjes' zien er mooi uit hoor, helemaal niks 'oefenlapjes', gewoon mooie werkjes!

Gerda van der Kort zei

Och Guute, wat een mooie dingen heb je al gmaakt! En allemaal op de machine? Wat knap! Ik heb ook nog een tip voor die stoere mountainbiker: misschien eerst nog wat op een weg zonder boomwortels oefenen! Ach arme man, maken wij er nog grapjes over ook! Geef hem maar een lekkere knuffel, maar kijk uit voor de ribben want dat is zeer pijnlijk. (hij zal dat hoesten en niezen ook wel niet erg kunnen waarderen) Verwen hem maar een beetje extra! Daar knapt hj vast van op. Groetjes, Gerda

marjolijn zei

Wat ziet dat er prachtig uit. Leuk om je machine zo uit te proberen. Ik kom niet verder dan machinaal borduren (en daar ben ik al zo trots op), maar dat borduren ziet er prachtig uit.
Ben ook benieuwd naar die quilthandschoenen, eens kijken of de Welkoop dat hier ook heeft.
gr. Marjolijn