maandag 11 augustus 2008

Een vluggertje


De muze is gekomen. Soms kan ik wekenlang dubben wat ik wel of niet zal doen met mijn stoffenvoorraad. Nu was de inspiratie er. En als ik ergens in bijt, laat ik het niet meer los. Misschien tot groot ongenoegen van manlief. Woonkamer wordt omgetoverd tot werkkamer: de tafel in de eetkamer wordt werktafel, strijkplank met strijkijzer. Enfin, jullie herkennen het wel. Vanmorgen om acht uur opgestaan, samen ontbijt met DS ( die eergisteren hier aangespoeld is omdat lief vertrokken was naar Zwitserland) en de naaimachine laten snorren. En dit is het resultaat.Ik heb nu ongeveer de helft van de blokken gemaakt en ze liggen hier nog los voor de foto.
Ik wou een beddenquilt voor onze slaapkamer hier. En deze zal het worden. Herkennen jullie de stofjes van mijn vriend? De afmetingen worden ongeveer 2.40 op 2.40m. En ik zal hem in drie stukken quilten zodat het grote gevaarte onder mijn naaimachine hanteerbaar is.
Misschien een interessante tip: je snijdt de tussenvulling in drie stukken(golvend) en de twee buitenste delen hou je aan de kant. Je quilt het middenste deel en dan naai je de tussenvulling van de linkerkant aan het midden en je quilt dat deel. Zelfde met het rechterdeel. Ideaal om op een gewone naaimachine een grote quilt machinaal te quilten. Dit heb ik niet zelf uitgevonden maar via via inspiratie opgedaan.
Zijn jullie benieuwd naar manlief? Hij doet het ontzettend goed: gisteren is hij gaan lopen richting De Panne. En nee, ik ben er niet moeten achteraan lopen. Maar oh wee, toen hij afgepeigerd arriveerde in het appartement zei hij dat er teveel tegenwind was.
Mannen toch! Morgen wordt het weer een mountainbiketocht! Zijn fiets is hersteld. Willen jullie allemaal duimen???

16 opmerkingen:

katrien zei

Hé wat mooi je nieuw project,en je ziet het meteen groots.Je gaat ook heel snel moet ik zeggen,maar ja kan ook niet anders met de machine hé.
Oh manlief loopt ook nog.LoL.morgen duimen dat ie heelhuids thuiskomt met zijn montainbike.

inge zei

da's inderdaad snel! whaw! wordt mooi! lekker fleurig!
welke richting gaat de mountainbike uit?

Kieny The Dutchlady zei

Ziet er mooi uit hoor.

lut zei

Dit wordt een heel leuke quilt! Ga je vrijdag terug naar je vriend op de markt? Of gaan jullie naar de rommelmarkt in Oudenburg? 't Is terug geen echt fiets weer. Jammer voor DH. Jij zult je wel amuseren met je lapjes :-). Fijne dag!

martine zei

Guute, wat vrolijk en wat een tempo!!!!!
Ga je meedoen aan de kampioenschappen snel quilten.

Guute zei

Inge, 't hangt een beetje van de wind af. Hij vertrekt tegen wind en komt terug met wind.

Lut, vrijdag wordt het rommelmarkt.

Martine,hier heb ik tijd om te quilten. Vanaf maandag zal tempo flink gezakt zijn.

Ellen zei

Wat een leuke vrolijke blokjes! En de stoffen zijn er perfect voor.
2.40 op 2.40, dat is een hele klus, maar het zal wel heel mooi staan eenmaal het af is!

wilma zei

Ziet er mooi uit!! En ja dat van de woonkamer is zo herkenbaar!!!
:o)

J.I.M. zei

Guute wat super deze Quilt in wording, een patroon van Kaffe Fassett een topper. Ik zag vijf sterren maar voor mij veel meer hoor. En wat leuk die vriend met stofjes van Moda die moet je in eren houden.
Ik blijf je volgen hoor !!!

José zei

dat was ik dus

Guute zei

'k Was al benieuwd wie dat was! 't Is een eenvoudig patroon, Josée maar 't zijn vooral de stoffen die 't hem doen.

Anita zei

Guute, wat ziet je weblog er toch knus en gezellig uit. Je quilt is ook prachtig met mooie stojes. Die vriend moet je dus echt te vriend houden.

IngridR zei

Het is een super patroon voor deze mooie stoffen!!!
Succes met de laatste blokken!!!
Bedankt voor de tip mbt het sandwichen en quilten!!

Anoniem zei

Wat een vrolijk quilt, leuk met je nieuwe stofjes.Is hij aan het trainen voor de nijmeegse vierdaagse? Heerlijk gewoon doen waar je zin in hebt.Veel plezier nog!!

supergoof zei

Gave quilt!
En ik moet ook zo lachen om Je Ventje!
Geweldig dat jij onverstoorbaar door handwerkt én hij zo rond buitelt,...
:o)

En van mij krijg je heel veel sterren, je schrijft ontzettend leuk en grappig, ik vind 't jammer dat ik je Belgische stem niet kan horen,....

supergoof zei

Heb even lekker zitten te stemmen op deze hele pagina,...
;o)