donderdag 7 augustus 2008

Déjà vu!

't is nog geen herfst en toch zie ik overal blaadjes. De hele voormiddag heb ik blaadjes en stengeltjes gefestonneerd.
Om het niet te eentonig te maken, ben ik begonnen met de voorlaatste rand in elkaar te zetten van rosewood cottage.
Nu kan ik stilletjesaan beginnen denken hoe ik die zal quilten. Het middelstuk zit al helemaal in elkaar. Foto kan ik niet tonen want het hangt thuis op de designwall.
De hele voormiddag heeft het hier geregend en niet zo maar een beetje. Voor mij geen probleem: patchwork doe je zowel binnenshuis als buitenshuis maar wat doe je met een partner die met zijn mountainbike naar Brugge wilt. Laten gaan in de gietende regen. 's Morgens vertrok hij en hij bleef weg..... Tot de deur openging en het scenario van twee jaar geleden voltrok zich voor mijn ogen: bebloede knie en elleboog, schaafwonden.(twee jaar geleden was 't een elleboogbreuk op de eerste dag van onze vakantie)
Al met al niet erg. Nu zit hij gekluisterd op de bank of hinkt hij van de keuken naar de zithoek. Maar 't was zijn schuld niet: 't was de zwaartekracht. Zonder de zwaartekracht zou hij zeker niet gevallen zijn. Ik denk dat ik hem toch maar een driewieler koop en een extra helmpje.

15 opmerkingen:

lut zei

Ja, wat wil je als 't mannetje hier 'in de bergen' aan de kust zulke toeren uithaalt met zijn mountainbike :-). 't Was me 't weertje hé, deze morgen. 'k Had er ook geen last van : 'k moest werken en 't was heerlijk rustig na een meer dan drukke week. Het allerbeste voor DH! Verwen hem maar een beetje hé Guute!!

inge zei

oeioeioei, DH! hopelijk snel weer beter!
ja, zelfs met slecht weer is een vakantiedag te vullen met patchwork hé ;-)

Shiley zei

't zijn toch net kleine kinderen he, hardleers en zo. Gelukkig niks gebroken nu, morgen zal de stijfheid nog wel erger zijn en ik wens je dan ook sterkte, of jammert hij niet zo?

Martine zei

Mannen!!!!!
Ben benieuwd hoe jij het door gaat quilten.
Geeft mij misschien ook inspiratie.

Yvonne aka sommeke zei

Néé 't is ni waar! Ventje weer gevallen met z'n fietske! Oeijejoei toch! Soigneer hem maar!

katrien zei

Nee,niet nog een keer,Een driewieler ?zou het helpen ?Hopelijk komt alles terug snel goed.
En jij hebt weerom heel wat gefestonneerd.Mooi wordt ie.

Anja zei

Ach mannen, het blijven kinderen.
Die van mij kwam een tijd geleden ook mank thuis,met zijn fiets omgevallen en zijn voeten zaten vast aan de pedalen van de fiets.
Hij doet wielrennen ook al zo gevaarlijk vind ik ze gaan zo hard.

Anoniem zei

dan heeft mijn lief een heel wat minder gevaarlijke hobby, maar ja, dat moet je dan wel willen hè? gelukkig kun jij gezellig naast hem op de bank patchen en hem af en toe verwennen met iets lekkers. Sterkte met je nieuwe taak als verpleegster

marcella
nuttigenfraai.web-log.nl

leintje zei

Wat kun je toch gezellig schrijven! Maar je hebt wel pech, met DH gewond in huis. Hopelijk herstelt hij nog genoeg om weer op de pedalen te gaan staan, want anders komt er misschien weinig van je gezellige handwerken!
Geniet in elk geval van de vakantie.

Hartelijke groet, Leintje

Anoniem zei

Met dit weer zijn de wegen glad, niks gebroken? Jeetje mina!! Leest hij jouw blog ook? HIhi, ja wij vermaken ons wel.Het weer was hier ook vreselijk alsof ze elke keer een badkuip omkeerde.Je rosewood wordt wel mooi.

quilting Jeannet zei

Hoi Guute,
Erg leuke Blog heb jij !
En wat maak je een leuke dingen, helemaal mijn stijltje.
Ik zal je op mijn Blog zetten

Groetjes, Jeannet

Anoniem zei

Hoi,

Ik kijk vaker op je blog en zie dat de rosewood cottage quilt heel mooi gaat worden. Zou ik misschien mogen vragen waar je het patroon besteld hebt? Zou hem zelf ook graag gaan maken. Alvast bedankt, Christel

IngridR zei

Wat kun je netjes festoneren!! Zo mooi regelmatig.
Wat is je Rosewoodcottage toch mooi!!
Beterschap met je DH.

Guute zei

Christel, ik heb het patroon van 'rosewood cottage' besteld ergens in de USA. Het patroon is van Nancy Odom. Even googelen en je krijgt een heleboel online winkels waar je het kunt kopen.

Anoniem zei

Hoi Guute, bedankt voor je reactie, ik zal er achter aan gaan.
Nog een fijne zondag, groetjes Christel