Beeprimeur!

Zonder schaamte kan ik zeggen: vandaag zorgde ik voor een primeur: al dan niet een wereldprimeur. Want zeg nu zelf: wie gaat er naar een quiltbee zonder quiltmateriaal. Ikke dus! Misschien zijn er onder jullie die het nog beter doen dan ik. Verstrooidheid en vergetelheid zijn twee minder goede kantjes van mij.
Hoe het gebeurde?
Vandaag waren we te gast bij Lucrèce aan 't zeetje.
Alles stond goed in mijn agenda genoteerd. Zoals vorige keer was er potluck voorzien. Dat stond ook in mijn agenda. Wat ik nooit in mijn agenda schrijf als ik naar een bee ga, is dat ik ook iets quilterigs moet meenemen. Dus 't stond er niet in en 'k had het niet bij.
Nu heb ik mij zeker niet verveeld. Ik kreeg van alle kanten werkaanbiedingen hoewel ik niet gesolliciteerd heb. Die heb ik dus uitermate beleefd geweigerd want ergens in een duister hoekje van mijn tas had ik mijn Yoyomaker opgevist. En een klein lapje stof. Dus heb ik daar twee yoyootjes van gemaakt. Genoeg voor een bikini voor mij???????
En de resterende tijd: dit heb ik bij Lucrèce gekocht voor 1 euro. Eigenlijk bestemd voor Richelieu werk (nu weet ik ook wat dit is) maar ik maak er een kerststitchery van voor in mijn wisselhuisje. Zodoende heb ik noodgedwongen een nieuw quiltje moeten starten.
En alsof dat nog niet genoeg was: ik heb slechts twee foto's gemaakt. In mijn haast was ik vergeten de batterij van de camera op te laden. So, for Belgium, Harelbeke zero points. Maar ah, moet ik mij nog zorgen maken: we hebben al een zilveren en een gouden medaille. Meer dan genoeg dus!
Mag ik daar aan toevoegen dat het een supergezellige dag was met leuke dames (en een man),met lekker eten en lekkere wijn, met een gezellig naaiwerkje (Ahummmm). Nee, mij hoor je niet klagen!!

Reacties

Anoniem zei…
haha Guute! da's typisch iets voor jou!
Anoniem zei…
haha Guute! da's typisch iets voor jou!
Anoniem zei…
hihihi.....knap om dat te vergeten!!
Je lijkt wel op mij!!
Ik ben een warhoofd waar je niet goed van wordt.

Vanavond moest ik naar de oudste dochter om kleding te brengen voor de jongste. Deze gaat daar een nachtje logeren.
De pruimen in mijn boom zijn erg lekker en rijp en neem die mee voor mijn kinderen en natuurlijk kleinkinderen...... Waarvoor ik kwam was ik alweer vergeten dus geen kleding.....
Anoniem zei…
Guute, op je bikini één van de frivolité bloemekens naaien bekom je een frivool bikiNIETJE
't Was toch weer een superplezanteniettemissen dag, hé!
ach, je bent de dag wel heel gezellig doorgekomen; er zijn ergere dingen !!
Annelies zei…
Zo te horen heb je het toch heel gezellig gehad en daar gaat het om !!
Anoniem zei…
wie vergeet er nu zijn quiltspullen op een quiltbee ?LOL.
Maar zo te lezen heb je je dag toch kunnen vullen,waar we niet aan twijfelden.
Anoniem zei…
haha er zijn er nog die dat klaar spelen .ik niet maar de naam begint
ook met ma. zo te zien heb je niet verveelt
Anoniem zei…
Moest vreselijk lachen om je vergeten quiltwerk, dit zou mij ook zo kunnen overkomen.Knap dat je al de werkaanbiedingen hebt kunnen laten voorbij gaan.Succes met je stitchery.
Anoniem zei…
ikke nog nooit mijn messen vergeten, maar voor alles is er een eerste keer ...
Anoniem zei…
Wat klinkt dit toch allemaal super gezellig, jammer dat jullie Belgkes toch wat ver van mij vandaan wonen, want ik zou zo'n dagke wel eens mee willen maken. En jou bikini in het echie willen bewonderen. geniet in ieder geval altijd erg van de verhalene en de foto's.
En dat vergeten doe ik ook hoor, komt vast door dat machische getal.Zo snap ik nu pas dat jij Gudrun van de quiltkletsters bent, eurotje is gevallen hoor.
Anoniem zei…
Guute, zo in de ban van de zee dat je alles vergeten bent? Gelukkig was je zo kreatief om een 'mini bikini' te maken. :-)
En om ook nog met stitchery te beginnen, krijg je van mij toch de helft van de punten. De goeie wil was ertoch hé!
Verkoopt Lucrèse ook handwerkspullen? Zij woont op 2 huizen van onze zoon.
Anoniem zei…
Inge,is dat zo typisch: 't is de eerste keer dat in mijn QUILTgerief vergeet,hoor.

Bibi, je bent nog creatiever dan ikke.

Filip,koken is nog iets anders hoor. Toen ik kookles volgde was het enige wat ik vergat, mijn schort.Zorg maar dat je je messen niet vergeet in Westouter.

Anita,moest lachen om de naamverwarring: ik ben ook een quiltkletser in hart en nieren.

Lut, Lucrèce heeft nog een beetje van alles van toen ze de winkel stopte.
Anoniem zei…
Guute, woon al 25 jaar niet meer in Tilburg, maar inmiddels in Noord-Holland, bij het strand. Dus het winkeltje is jammer genoeg niet bij mij in de buurt. Haarlem, Irma;s Sampler is voor mij het dichtste bij.
Anoniem zei…
Guute, ik heb hier altijd zo'n lol met lezen!
Je schrijft geweldig!
:o)

Populaire posts