woensdag 3 maart 2010

't Begin van 't einde!

De twee zijranden van de Antieke Quilt zijn af. En ze zijn uit de kluiten gewassen! Nu moet ik ze nog aan de quilt vast zien te krijgen en dan begin ik aan de laatste ronde. 'k Heb wat vertraging opgelopen door de Civil War Bom maar ook door mijn meneer. Hij gaat mountainbiken en spinnen dat het een lieve lust is. Als je op onmogelijke uren een eenzame mountainbiker tegenkomt, wees er dan zeker van dat het mijn meneer is. Doorgedreven training noemt hij dat. Hij wil in juni op de top van de Mont Ventoux staan. Daarvoor koos ie wel het weekend vlak voor DDIL moet bevallen. Ah, zo'n macho gedrag is enkel voor opa's in spe. Nu zoekt hij nog een slachtoffer om een spandoek voor hem te maken. Wat er op moet komen???? Opa aan de top! En ik maak er eentje als 't ie de top niet haalt maar dat weet ie nog niet : Opa wordt oud!
En opa mag van zijn DS en DDIL niet weten of het een jongetje of een meisje wordt. Dat vindt ie maar niks want hij trekt zijn trukendoos al open om het aan de weet te komen. Opa wordt te nieuwsgierig vinden DS en DDIL dus heeft hij een fotoverbod gekregen. Er worden geen echografietjes van 't klein sloebertje meer getoond aan hem. Hij moest eens iets tussen de beentjes bespeuren....
Ah, ik laat hem maar in de waan dat 't zal lukken. In juni zal er in ieder geval een klein sloebertje zijn met een opa aan de top!
En misschien zal oma wel op de top staan zwaaien met een antieke quilt: zou dat geen mooie foto zijn????

The two sideborders of the Antique Quilt are finished! They are so long!  Now I have to start for the last border. I am a bit behind on schedule because of the BOM and my guy.  He's a mountainbiker. If you see a mountainbiker on impossible hours be sure it's my fellow guy. He calls it hard training! He wants to climb the Mount Ventoux in France. He booked a weekend for us the weekend before the week DDIL is going to have her baby. And he wants a banner he can show when he reaches the top: Grandpa on top!  I'm going to make him one in case he doesn't succeed: Grandpa gets old!
DDIL and DS doesn't want to show him anymore ultrasound photos (I hope I say this right)  They are afraid he might discover something between the legs of the baby and he may not know yet whether it'll be a boy or a girl. Well, I hope he gets at the top of the mountain with his banner and perhaps I can get on the top (by car) and wave with my antique quilt. How does that sound?

25 opmerkingen:

ria vogelzang zei

Lijkt me geweldig! Alvast gefeliciteerd!

katrien zei

Prachtig hoor.
En je ventje haalt de top wel.Wat moet ie anders tegen zijn eerste kleinkind zeggen als ie groter is ?Opa kon de berg niet op ?HAHA

Marion zei

Ik had 't er toevallig vanmorgen met mijn vriendin over wiens schoonvader (van 70) 7 weken naar Mallorca is vertrokken om te fietsen; hoe ouder hoe gekker!!
Maar, ik moet bekennen dat fietsen mijn 2e hobby is na quilten, en 't heerlijk om lange afstanden te maken op zo'n ijzeren ros (alleen ben ik niet zo van de heuvels hoewel je die in 't zuiden helaas wel veel hebt).
Wat een spannende tijd gaan jullie tegemoet! Ik wens jullie heel veel voorspoed en ben benieuwd wat 't wordt! (kan je niet een fotootje op het web zetten??? ha ha)

Wservir zei

Hola:

La calidad de tu blog ha llamado nuestra atención.

Estaríamos encantados de que lo añadieras en creatiblogs.com para poder indexarla.

Creatiblogs reúne las mejores webs de creación artística de la Red.

Para participar en Creatiblogs, entra en http://es.creatiblogs.com/?obj=front&action=site_ajout_form o entra en http://es.creatiblogs.com y pincha en "Añade tu blog / web" en el menú superior.

Octávio
creatiblogs.com

Português -> http://pt.creatiblogs.com
French -> http://fr.creatiblogs.com
Italian -> http://it.creatiblogs.com
English -> http://en.creatiblogs.com

Sylvia zei

Dat wordt misschien berg op en snel er af, dat gaat meestal vanzelf en dan snel naar 't aanstaande kleinkind! Spannend hoor!
Gr.Sylvia.

Ines zei

Wat een lekker ding is jou meneer, maar het is dan ook wel heel bijzonder als je opa en oma wordt, het is alleen maar genieten en wat er tussen zit maakt niets uit als het er is.
Maar ik vind het wel heel knap van bonpa dat hij de Mont Ventoux gaat beklimmen, want dat is toch wel iets meer dan een heuvel, wijhebben hem zien liggen en laten liggen, petje af voor hem.

Groetjes
Ines

moramargaritaster zei

It sounds amazing.The antique quilt is beautiful.

Yvonne aka sommeke zei

Op de top van de Mont Ventoux gaan staan, zegt je meneer? Dat is niet zo moeilijk hoor, heb ik ook al gedaan, nadat we er met de auto zijn op gereden ;-)
Kom op Jo, je kan het, een laatste sprint bergop voor je opa wordt! Ik supporter van ver!

Berna zei

Wat een heerlijk trots logje van een oma in spe. En traint opa nou alleen om de top te halen of wil hij gewoon een top-opa zijn in top-conditie. Geniet maar lekker van alle voorpret. Wat duurt wachten op zo'n kleintje lang he?
Succes voor opa!

quilting Jeannet zei

Wat wordt je AQ mooi Guute, ik zit zo te tobben met deze rand, om die hoekjes goed er tussen te krijgen, enfin, ik tob nog wel door even, hoop dat het goed komt, ik heb nu ook net de afgeknotte ruitenrand af.

Groetjes, Jeannet

Cybele's patch zei

Gefeliciteerd met het a.s. omaschap. Heb je nu ook net als opa van die gevoelens dat je je nog eenmaal moet bewijzen? Of hou je het bij een babyquiltje? Opa is duidelijk aan zijn tweede jeugd begonnen. Laat hem maar schuiven (eventueel zijn fiets de berg op)je hoort dit wel vaker als de derde generatie op komst is.

conny's quilts zei

Wat een stoere opa in spé! Ik moest wel grinneken om je beide spandoekteksten!

Balsemien zei

Dat wordt een prachtige foto aan de top! Ik ben nog lang niet zo ver met mijn antieke, maar al het goede komt langzaam! En er ontstaat veel goeds moet je maar rekenen, hahaha...

Anita deR zei

Grijns, grijns, moest even lachen om dit heerlijke verhaal. Maar eerlijk is eerlijk het is heel knap als hij het haalt en hoe meer jij hem plaagt, hoe meer zijn vechtlust.
( het gaat dus goed met je dochter?)
Zal binnenkort ook weer verder gaan met mijn AQ, het was even wennen aan de meer uren werken.

Daniëlle zei

Poepoe Mont Ventoux!! Ja daar moet voor getraind worden!! Maar dan heb je ook vast en zeker het eerste spandoek nodig. Dat wordt een super foto voor in het plakboek!! Mooie avond! Groeten, Daniëlle

inge zei

pépé ventoux! ;o) succes jo! en leuke randen voor je AQ Guute!

Quilts And Pieces zei

Oh your story is too funny about the banner and the mountain!

willy zei

Die opa toch en ook nog behoorlijk nieuwsgierig. Het is toch leuk als het nog een verrassing blijft.
Jij hebt al bijna de finisch bereikt met je quilt.
Toppie hoor!

Ingrid zei

Een spandoek voor Opa die hoe dan ook de berg opgaat en de antieke quilttop ernaast !!! en dan een foto. Enne, laat opa maar afwachten wat het kleinkindje wordt, jongetje of meisje.. maakt niet uit als het maar gezond is !!

Nelleke zei

Hallo Guute als je gaat zwaaien met je antieke quilt op de Mont Ventoux dan zal ik je zeer zeker herkennen want ik heb ook zo'n mannetje thuis.Wij zijn eerst te vinden op de Alphe du Zes waar mn man voor de kankerbestrijding een aantal keren de berg op gaat.Misschien daarna naar de Mont Ventoux.Je antieke quilt word prachtig en jij ziet de finisch al.Ook nog veel voorplezier met het aanstaande omaschap.groetjes Nelleke

Anja.M zei

Geweldig, die opa toch wat kunnen ze nieuwsgierig zijn.
Ben al benieuwd naar de foto op de top of niet!

Corrie zei

Guute, wat laat me heerlijk lachen met je verhaal over Opa aan de top en zijn nieuwsgierigheid naar het geslacht van het kleinkind!
Ik hoop toch dat hij beseft dat het kleinkind nog heel lang van opa wil genieten en dat opa goed op zichzelf moet passen met deze kunststukken.
Een antiek spandoek komt hem wel toe vind ik ;- ))

patchworkwilma zei

Mooi word je nieuwe rand voor de antieke top, ik moet hem ook weer eens voor de dag halen, want zo komt hij bij mij nooit af.
Leuk hoor de gedachte om grootouder te worden, zal een hele nieuwe belevenis zijn.

groetjes, Wilma B.

lheurebleue zei

wat een leuk bericht! het valt ook niet mee opa te worden ...

brig zei

Ik loop te worstelen met de tussen biezen. als je 3 maal 15 inch blokken hebt is dat eenvoudiger deelbaar door 5 (de volgenderand) dan als je 3 maal 15 plus 3*0,75 hebt.
of zie ik het fout en moet ik gewoon een bies maken en afwachen?

Brig