maandag 5 oktober 2009

Wellness weekend in Nieuwkerke

Nieuwkerke, één van de vele lieflijke dorpjes van de Westhoek, vlak bij de schreve met Frankrijk. Daar hebben we dit weekend onze "tenten" opgeslagen. In een voormalig rusthuis (is dit een teken aan de wand?) kwamen we drie dagen samen met onze bende. Ik geloof dat we met 23 dames waren. Steek die allemaal samen in 1 kamer en je hebt een kiekenkot.
Vrijdagnamiddag kwam ik via kronkelende landelijke weggetjes aan in Nieuwkerke. Het weerzien was zo ontzettend hartelijk. Sommigen had ik al een jaar niet meer gezien. De sfeer zat er onmiddellijk in.
In feite is dit een soort wellness weekend: goed voor geest en lichaam.  Het lichaam werd goed gevoed door meesterkok Filip,

die met zijn charmes de harten van alle dames veroverde. (of was het zijn kookkunst die het deed?) Een wijntje kon er nu en dan ook wel bij.  De tongen kwamen losser en losser, de lachsalvo's barstten om de haverklap los. Tegen de tijd dat we weer bijkwamen, lagen we alweer plat van het lachen.  Ideaal om onze geest te voeden. En natuurlijk deden we ook ons ding: quilten!  Met al die dames werd de show and tell een eersteklas tentoonstelling! Je kon de creativiteit gewoon opsnuiven.
We sliepen op slaapzalen zoals in de tijd van toen.  De gemeenschappelijke douches deden denken aan een streng internaat. Als je op de knop van de douche drukte, zorgde je er best voor niet voor de straal te staan. 't Was precies een hogedrukreiniger. We kwamen er heel proper uit! In een wellnesscentrum moet je voor zo'n behandeling wel duur betalen, wij kregen die behandeling gratis voor niks!
Het winkeltje van Merel van de birdblocks werd bestormd door een bende hongerige wolven! Ze had dan ook hele mooie lapjes en hebbedingen mee.
En hier zie je de vele antieke quilt enthousiastelingen. Deze foto mocht ik van Ingrid lenen.

Hier krijg je nog een toetje van mij uit de show en tell:
Nieuwkerke,one of the small villages of the 'Westhoek' at the border of France.That's where we stayed during the weekend with 23 quilting ladies.
I left home on Friday afternoon and when I arrived I thought I'd be the first but that was completely wrong. It felt so good to see each other again! In fact we had a kind of wellness weekend. It was good for body and spirit. The spirit: we laughed a lot, we talked a lot and we were quilting all the time. The body: Filip, the husband of Inge was our cooking chef. Dinner was so good I think I gained a few kilo's. And we also enjoyed a good glass of wine. In the morning we had a shower just as it was about fifty years ago: there was high pressure on the water so we got a massage as well.
Merel, from the Birdblocks, was there with her shop. We attacked the shop as if we were very hungry wolves. There was the beautiful fabric and a lot of cute stuff.

And you can also see the ladies that take part in the Antique Quilt Club. Ingrid took this photo.
Here a sneak peak of the show and tell.

24 opmerkingen:

Cybele's patch zei

He net bij je vorige bericht de laatste reactie gezet en ben hier nu als eerste :-))
Wat hebben jullie het weer gezellig gehad. Had graag eens luistervinkje gespeeld. Leuk om al die middenstukken van de antieke quilt te zien.

Hennie zei

Dat klinkt erg gezellig, ik kan me voorstellen dat jullie je prima vermaakt hebben.
Groetjes Hennie.

marleen zei

was weer een leuke bende blij dat ik er bij was.groetjes miele

katrien zei

Wat was het weer gezellig ,leuk het weekend.Jammer dat het alweer voorbij is.

inge zei

zalig hé ons weekend! ik zit nog na te genieten! groetjes, ook van de chou ;-)

Carmen zei

Zonder twijfels hebben jullie samen ontzettend veel plezier gehad.

Dorine zei

WAt zullen jullie het plesant hebben gehad zoals jullie in Belgie zeggen.
En heel leuk om die verschillende antieke te zien.
Super hoor kan je op teren.
groetjes Dorine

Yvonne aka sommeke zei

Hé bed- en badgenoot, 't was een super weekend hé! Zonde toch dat het zo snel voorbij was ...

lut zei

't Ziet er een leuk weekend uit!

wilma zei

Prachtig om allemaal zo te moegn zien!!

Anita deR zei

Ha Guute, wat zijn de antieke quilts allemaal mooi, dat is voor jou toch echt geweldig. Al dit moois te zien. En jullie weekend ziet er super gezellig uit. Maar wat wil je ook met allemaal van die gezeliige Belgkes. Want lachen kunnen jullie, heerlijk genieten.

conny ten berge zei

Ik las op verschillende blogs al, hoe gezellig het is geweest. Wat zul je genoten hebben van al die mooie "Antieke Quilts"!

Jantine zei

Dat klinkt erg gezellig!

Berna zei

Wat ziet dat er gezellig uit en een gezellig verslag ook. En wat leuk al die AQ's bij elkaar.

Inge Slaats zei

Wat een lekker weekend lijkt me dit! En dan die kok erbij, wow....dat moet smullen geweest zijn. Inge boft toch maar met haar Filip!
En hartstikke leuk al die AQ in wording.

quiltlodge gerda zei

Ik denk dat jullie iets te veel nog kakelen voor een gemiddeld rusthuis! Heerlijk.

Joke zei

Wat heerlijk toch, zo'n weekend. Daar kun je nog lang met veel plezier op terugkijken!

GRANNY'S HOUSE zei

Wat ziet het er weer gezellig uit en wat een pret hebben jullie gehad en dan ook nog verzorgt worden, dat moet rondom genieten zijn.

Groetjes
Ines

willy zei

Leuk verslag van jullie gezellige weekend.

Anoniem zei

Gezellig zal het geweest zijn in jullie kippenhok ;) Ik had welk stiekem om een hoekje willen gluren.
Het mooist vind ik de groepsfoto met al jouw "Antiekjes" (niet de dames hoor, de quilts :)

marcella
nuttigenfraai-web-log.nl

Corrie zei

Guute wat geweldig dat je zo'n heerlijk verwenweekend hebt gehad na die zware bevalling van je prachtige rosewood cottage quilt. Geweldig zoals je het alles beschrijft!

Balsemien zei

Ha Guute, genoten heb ik van je logje en je beschrijving van het weekeinde. Het klinkt allemaal erg gezellig!De sterrenquilts in wording zien er mooi uit, leuk al die verschillen. En heweldig dat de man van Inge jullie zo geweldig verzorgd heeft. Guute, een fijn weekeinde!

Kieny The Dutchlady zei

Vind het altijd heerlijk om jullie verhalen over dit weekend te lezen.

lheurebleue zei

en genoot de coq van de kiekentjes?