Licht in de duisternis!

De titel van dit logje past helemaal in de kerstsfeer maar ook in de quiltsfeer. Wat is de beste manier om een stitchery over te nemen op stof? Wat heb je nodig? Licht of carbonpapier. Ik gebruik een lichtbak. Laat ons zeggen 'een lichtbakje'. Lang, heel lang geleden heb ik zo'n houten gevalletje voor embossing aan mijn DD cadeau gedaan. Ondertussen is zij al lang niet meer bezig met het embossen en heb ik haar lichtbakje in 't geniep overgenomen. Ocharme, 't gevalletje is nog geen zakdoek groot. Maar wie 't kleine niet eert, is 't grote niet weerd. Dus levert dit lichtbakje mij al jaren lichtplezier! Tot eergisteren: lag het aan mij of aan het bakje? Ik weet het niet. Ofwel zag ik niet goed ofwel was de lamp niet meer up-to-date. Een lamp? Geen probleem. Mijn DH zorgt dat we altijd een voorraadje hebben. En wat weet ik nu van fysica? Dat je best geen lamp van 60 watt(de oude was er 25) onder zo'n kunststof plaatje steekt. Je begrijpt: ik wou meer licht maar 't heeft niet mogen zijn. Mijn lichtbakje heeft na ongeveer tien jaar trouwe dienst de geest gegeven, 't plaatje is compleet gesmolten. En aangezien ik het kleine eer, ben ik nu het grote weerd. Ik heb een daylight lichtbak gekocht, A4 formaat.
De rolls royce onder de lichtbakken. En weet je wat het fijne is: de plaat kan niet meer smelten.
Dus heb ik mijn cadeautje voor Kerstmis al vervroegd gekregen.
En mijn voorlaatste boord van de rosewood cottage nadert zijn einde. Dan nog de laatste boord. Alles aan elkaar zetten en doorquilten. Klaar is Kees? Of is Kees niet zo vlug??????? We zien wel.
















En als de lente nog niet wil komen, maak ik de lente zelf: de blaadjes plak ik maar aan de takken:







Reacties

Anoniem zei…
Wauw! Wat een moois zeg, die lichtbak is echt gaaf. Hihi, ik eer ook het kleine...hoop dat ik dan ook het grote weerd wordt!
En die bloemen en blaadjes zijn ook prachtig.

groetjes Evelien
Anoniem zei…
Mooie lictbak zou ik zeggen,en nu nog je laatste boord hé,pushpush.
inge zei…
leuke lichtbak! is waarschijnlijk heel handig werken!
Wooow zeg, een professionele lichtbak! Er gaat nogal getekend worden in je quilthoekje!
(Bedankt voor de grotere foto's, nu kan ik niet alleen je blaadjes tellen maar ook je steekjes ;-)))
Jossie zei…
Je boord wordt prachtig Guute, maar die lichtbak trekt even al het licht naar zich toe. Wat een sjieke zeg. Wist helemaal niet dat zo zo mooi waren. Dacht meer aan houten kistjes of zo.
Anoniem zei…
Kees is misschien zo vlug niet maar Guute wel :-)
Chique lichtbak!!
Anoniem zei…
Die lichtbak.. jeetje zeg, dat is echt een heeeeeel fraaie. !! veel plezier ermee. Ik ga een stitcherie maken maar gebruik gewoon het venster...hoop dat het lukt LOL. Ben toch wel heel benieuwd naar je quilt hoor.. kan je in Elst wat laten zien??? (daar kom je toch ook????)
Ingrid
Guute zei…
De lichtbak is niet goedkoop maar is voor mij een investering voor de volgende twintig jaar. Als ik 'm niet kapot krijg tenminste.

Ingrid, ik hoop in Elst de top van de rosewood te kunnen showen.
Anoniem zei…
dat is een mooie! volgens mij is hij lekker plat, ik heb ook zo'n kleintje, niet geniepig overgenomen van DD maar eerlijk gekregen van haar ;) Maar ik vindt hem zo handig dat ik ook stiekem een grotere begin te wensen. (vroeger plakte ik het lapje tegen het raam en trok het patroon over maar dat lukt me niet meer zo ;) Veel plezier met je prof. bak!

marcella
nuttigenfraai.web-log.nl
Anoniem zei…
Guute, die lichtbak lijk mij het einde. Mag ik aanje vragen waar je zoiets vandaan gehaald hebt?
Zo ja, waar? zo nee pech gehad. ;o)
Annelies zei…
Wat een mooe lichtbak.
Ik plak mijn patronen nog steeds op het raam.
Corrieneeltje zei…
Ha,ha,ha, wat een bak ;- ))
Heerlijk zo'n ongelukje, zeker ben je het waard met je grote liefde voor quilten.
Anoniem zei…
Das een chique. Die zet ik op mijn wenslijstje.
Ik doe het nog steeds met de glasplaat uit de koelkast.
Anoniem zei…
knap zo'n lichtbakje en zo dun.
Zeker handig voor zo'n bezige quiltbij als jij.
Mooi lichtbakje Guute en reuze handig, maar ik heb de daglichtlamp met loep al gekregen, dus nu moet ik geduld oefenen.

O ja, of o nee, ik word geen machinemens, maar deze medallion sampler moet op de machine, maar geef mij maar de rust van mijn luie stoel en een blokje in mijn handen :-)

Groetjes
Ines
Blackbird zei…
Dat heb je goed gedaan hoor, die lichtbak, want dat is eigenlijk een onmisbaar hulpmiddel! Je quilt wordt prachtig!
Anoniem zei…
Die kerstman mag ook bij mij langskomen ;o)

Ik werk nog op de ouderwetse manier (raam en zonlicht)
Jantine zei…
He waar heb jij die mooie lichtbak vandaan? Bofkont? Je kon hem zeker niet in de doos laten zitten tot kerst, had hem dringend nodig? Dan zeg je toch gewoon dat je hem van de sint hebt gekregen, die is al lang langs geweest. Ik gebruik overigens mijn doorzichtige quilttafel voor de naaimachine en draai mijn bureaulamp daar onder...
Ik kan me voorstellen dat je daar blij mee bent. Ik plak ook de patronen nog op een raam, maar de tip van de doorzichtige quilttafel vind ik ook wel een goeie, die ga ik zo eens uitproberen.
jolie zei…
Veel plezier met je lichtbak. Doe het zelf nog op een raam met plakband maar dit lijkt me ideaal.
Anoniem zei…
Wat een verhaal!!! Moest wel lachen, zie het voor me. Ik heb zo'n lichtbak in mijn buro dit heeft mijn DH een keer voor me gemaakt. Mooi wordt je rosewood.
Anoniem zei…
succes met je laatste boord die komt er vast wel maar goed dat ligt aan kees?? Enne je lichtbak is super zeg. Ik wil er ook al een tijd eentje maar het komt er niet van dus sta ik overdag met het papier en stof tegen het raam geleund om het over te tekenen. Lukt ook wel als het niet zo groot is. Ben helemaal blij voor je dat je het kleine geeerd hebt ;-))))
Anoniem zei…
Hoi Guute,
leuk dat je een reactie bij me ahterliet. Je maakt mooie dingen zag ik al snuffelend op je log!
Fijne zondag!
Anoniem zei…
Wat een mooie lichtbak, had ik nog nooit gezien. Hij wordt vast ook niet zo warm, Fred heeft voor mij een lichtbak gemaakt met een plaat melkglas, maar die wordt wel erg heet. Werkt verder prima gelukkig.
Je quilt wordt echt ook steeds mooier.
Anoniem zei…
Fijn dat je me omtrent de roosstitcherie uit de brand hebt geholpen, want ik had hem ooit opgeslagen en wist niet meer waarvan. Zal het straks gelijk doen! En wat heb je toch een fijn, inspirerend blog en zo'n leuke schrijfstijl. 't Is elke keer weer even genieten!
Groetjes Leintje
Shirley zei…
supermooie lichtbak, en zo lekker plat ook. Mooie applicaties zeg!
Anoniem zei…
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

Populaire posts