Haast en spoed is zelden goed! Christmas Tree

Gisterenavond had ik een logje geplaatst. Een beetje haastig wellicht en teveel getokkeld op de computer. Gelukkig waren er goede zielen die mij er attent op maakten dat er geen nieuw bericht op mijn blog stond.Zelf had ik het nog niet gemerkt. En aangezien mijn logje in de cyberruimte verdwenen is, doe ik het nog eens over. Misschien zijn die stukjes van mijn quilt ook op die manier verdwenen want ik heb ze nog altijd niet teruggevonden. Vannamiddag ben ik nog vlug even op controle geweest bij de oogarts want ik begon te twijfelen of ik nog goed zag.
Maar goed, nu doe ik alles in een langzamer tempo dus ik heb goede moed dat het nu wel lukt. Deze keer krijgen jullie van mij een ontwerp van een kerstquiltje. De uitslag van de enquête was overduidelijk: pieced pattern had de meeste stemmen. En veel bloglezers zagen een kleinere quilt wel zitten. Zo stilaan raak ik al in de kerstsfeer: je ziet overal in de winkels al kerstbomen,prachtig versierd. Zou het niet mooi zijn om naast je kerstboom een mooi kerstquiltje te hangen. Ik heb het qua stofjes in de countrysfeer gezocht maar je kan het net zo goed met kerststofjes of eerder romantische stofjes maken. Een gemakkelijk quiltje. En je kan er iets unieks mee maken. Als je in de boord van de vierkantjes zakjes maakt, dan kan je daar bv. een wens in stoppen voor al je gasten op Kerstavond. Laat je fantasie maar weer los!
Heb ik jullie nu genoeg in spanning gelaten? Hier komt ie dan!

Download pdf-file
Ik zie nu pas dat ik de linkerkant verkeerd heb ingekleurd. De rechterkant is wel goed. Teveel stress misschien???? Of juist te weinig.
Denk nu niet dat ik nog niet gequilt of gebreid heb. Het vijfde blokje van de meebreideken is af en ik heb een oplossing gevonden voor het ontbrekende stuk in mijn quilt. Dat zie je en hoor je in de volgende aflevering.

Reacties

Anoniem zei…
dank je wel voor alweer een schitterend patroon!
ben benieuwd naar de oplossing van je stoftekortprobleem. en je vijfde blokje van de meebreideken, mijn zus is ondertussen ook overstag en gaat ook breien
Jossie zei…
Leuk patroontje Guute. Ik heb al eens vaker op je blog gesnuffeld. Heel mooie dingen maak. Ik kom nog eens terug!
Ahaaa, daar ben je weer!
Bedankt Guute!
Anoniem zei…
Mooi patroontje weer.
zien we je quilt vrijdag ?
Anoniem zei…
Inge, 'k Zal proberen mijn quilt mee te brengen op de bee.

Katrien, ik breng ook mijn breiblokjes mee. We kunnen proberen anderen te bekeren.
Anoniem zei…
Wat ben je heerlijk bezig met je Guute design!!
Leuk!!
Leuk patroon, ik denk dat ik hem ga maken van mijn flanelletjes.
En wat wegeraakte stofjes betreft, ik ben een hele lap kwijt van mijn moeders quilt die ik af zou maken voor haar, hij is in het hele huis niet te vinden, maar ik weet bijna zeker dat hij boven water komt als ik andere stof heb gekocht.

Groetjes
Ines
Anoniem zei…
Wat een leuk patroon weer. Deze keer ga ik niet mee in het maken ervan, ik heb al zoveel kerstquiltjes, het is een hele stapel...
Ingrid
Anoniem zei…
Heel leuk, mooie boom zo !!

Kan misschien ook als advent kalender gebruikt worden !?
Mwt vakjes in de rand.

mm
Anoniem zei…
Wat een mooi patroon. Dank je wel !
Annelies zei…
Wat vervelend dat die stukjes van je quilt kwijt zijn. Ik hoop echt dat je ze gauw weer vindt.
Wat een leuk patroontje. Ja, heel voorzichtig begint de kerst te naderen.
Anoniem zei…
Leuk blok. Kun je ook als middenstuk voor een medaillon quilt gebruiken.Ik ga hem opslaan.
Anoniem zei…
Wat een leuk patroon Guute, dank je wel. Heb nog kerststofjes liggen. Zag bij de foto's bij de quiltkletsers dat je eerste patroontop ( wist even geen ander woord, lol) ook af was, mooie geworden hoor.
Kan jammer genoeg toch niet naar het quiltkletsersweekend, dus onze live kennismaking stellen we nog even uit.
Corrieneeltje zei…
Guute, wat een gewéldige uitvinding die zakjes in de boorden, een adventskalender kan het zijn!

Populaire posts