maandag 24 november 2008

Geduld is een schone zaak!

Dit is er eentje uit de oude doos. Noodgedwongen want op de machine kan ik voorlopig niet werken door alle badkamerperikelen. Dus schotel ik jullie twee oudjes voor: het zijn twee blokken van deze kerstquilt:
De blokken heb ik volledig op de machine gemaakt en ze liggen al een tijdje te glunderen in mijn kast. Iedere Kerst zie ik ze stralen.
Maar ze blijven onaangeroerd liggen. Nu denk ik om er twee kleine Kerstquiltjes van te maken maar ik ben er nog niet helemaal uit. De applicaties zijn volledig met de machine gemaakt. Als je de detailfoto's bekijkt zie je dat machinale applicatie bijna onzichtbaar is.
Als je wilt leren appliceren met de machine, moet je je zeker het boek van Harriet Hargrave aanschaffen: Mastering Machine Appliqué. Je zal er heel wat van opsteken.
Noodgedwongen werk ik nu verder aan de 'rosewood cottage' quilt want die maak ik met de hand. En nu ik weet dat de badkamerwerken al een vertraging van 1 week opgelopen hebben, zullen de handwerken hier goed vooruit gaan.

19 opmerkingen:

Anoniem zei

het ziet er prachtig uit jouw machine applique. Kun je dit aan de achterkant wegknippen en langs de rand quilten zodat het motief mooi opbolt?

marcella
nuttigenfraai.web-log.nl

katrien zei

jaja doe maar verder met je rosewood,want het briefje heb ik nog altijd bij hoor LOL.

martine zei

Of ook de andere blokken maken voor volgend jaar.
Quiltje ziet er zo leuk uit.

Yvonne aka sommeke zei

Eerst de rosewood (zegt juf Katrien ;-))))
maar de appli-blokken zijn toch ook plezant voor kerst!

Annelies zei

Het is zo'n leuke quilt, zo je hem niet gewoon afmaken ? Niet voor dit jaar, want dat geeft alleen maar stress, maar misschien het jaar erop ?

inge zei

jaja, die rosewood moet af hé, ik ben getuige!

Cybele's patch zei

Het zijn zulke mooie blokken, daar moet je iets mee doen. Ik zou het hele quiltje maken.

lut zei

Heel mooie kerstblokken. Maar je moet luisteren naar juf Katrien hé
:-)

Anja zei

Ze zijn veelte mooi om te laten liggen gewoon afmaken voor het volgend jaar.

Ria Lanser zei

Wordt mooi Guute! Enne.......volgend jaar is er vast wel weer een Kerst ;-)

Groetjes, Ria

Anita deR zei

Wat zijn dat leuke blokken, zonde om in de kast te laten liggen, vast voor volgend jaar, als alles weer rustig bij je is. Vervelend dat het een beetje tegenloopt.

conny zei

Afmaken, zou ik zeggen, en wel het hele quiltje! 't Ziet er zo leuk uit.
Akelig dat er vertraging is bij de verbouwing, altijd lastig. Maar bij ons zeggen ze: "Het moet eerst slechter worden voor het beter wordt!"

lappenleintje zei

Guute, een mens zonder ufo's is maar arm hoor. Ik ben dan wel waarschijnlijk ontzettend rijk (LOL), maar asl ik jou was maakte ik het hele quiltje. 't Is zo'n lieverd, en het komt toch op een jaartje niet aan! Appliceer je met onzichtbaar garen? Ziet er in elk geval perfect uit. Enne, die rosewood komt ook wel af hoor. Je bent al een stuk verder dan ik; ik heb pas drie blokjes klaar, maar mag er van mezelf ook heeel lanngg over doen!
Groetjes Leintje

marleen zei

allebei afmaken jij moet dat kunnen
nu je niet in je bad kunt liggen. kun je die tijd naaien. veel plezier met afmaken

Kieny The Dutchlady zei

Die blokken zijn mooi die zou in afmaken en er een leuk kerst quiltje van maken. Wat ik me afvraag is of je de randen van de applicatie stukjes hebt omgevouwen? Ik weet weinig van applique heb wel eens een paar hartjes op een quiltje genaaid maar vond dat een heel gepriegel!

Anoniem zei

Deze quilt is precies mijn smaak. Vooral de afbeelding met het beertje. Zelf maak ik ook beren en quilten doe ik pas een half jaar. Weet je nog waar je het patroon gekocht hebt? En zou het nog te bestellen zijn? Alvast bedankt, groetjes Christel

evelien zei

wat een prachtigs is hier te vinden
zeg! Deze kerstblokken zijn ook al zo mooi!

Ik hoop ooit ook zo mooi te kunnen quilten.

jolie zei

wat een nette applicatie.. je ziet het bijna niet. Wat de angelstory betreft... wil alle blokken gaan maken want vind dit wel eeeerrrggg leuk om te doen.

materials zei

Although we have differences in culture, but do not want is that this view is the same and I like that!
age of conan power leveling