zaterdag 26 juli 2008

We're singing in the rain!

Vandaag heb ik samen met enkele quiltvriendinnen Gent onveilig gemaakt. Zo erg is dat nu trouwens niet want de Gentse feesten zijn volop bezig. Zot doen mag en zot doen doet geen zeer.(of wel?)
Eerst hebben we, hoe kan het ook anders, een quiltwinkel bezocht. We werden ontvangen door Lieve van het Quilthuys met koffie, frisdrank ... Weer allerlei moois gezien en natuurlijk iets gekocht. Een lijmstift van Sewline, twee mooie fat quarters en het tijdschrift van Quiltmania van deze zomer.

Tijd om de hongerigen te spijzen: Bibi had op het Zuid een tafel gereserveerd bij 'Mondada'. Lekker, niet te prijzig. Bibi, Lut en ik deelden een flesje witte wijn. Op deze foto is 't duidelijk dat Bibi er niet tegen kan. Ze begon het duidelijk warm te krijgen.
Terwijl we daar zaten, begon het nogal heftig te regenen: geen nood, bij 'Blokker' voor iedereen een goedkoop parapluutje gekocht, behalve voor mezelf. Ik was duidelijk op alles voorzien. En deze foto stuurde Bibi mij toe: als fotografe moet je in alle omstandigheden foto's kunnen nemen. Volgende keer moet ik toch een betere pose aannemen.
Toen naar de quilttentoonstelling van de Vlaamse Quiltersgilde waar we Magda ontmoetten samen met haar man. Magda is herstellende van borstkanker, heeft momenteel chemo en ik was blij haar weer eens te zien. Wij hopen dat alles voor haar heel goed verloopt.
Er hingen heel mooie quilts, ik zal later als de tentoonstelling afgesloten is nog wel enkele foto's plaatsen dat jullie ook kunnen meegenieten.
En wij zouden onszelf verloochenen als we deze dag niet zouden afsluiten met een terrasje. Een babbeltje slaan om de dag af te ronden.

En thuis wachtte me een mooie verrassing. DH had zijn kookkunsten overtroffen:scampibrochette met kwarteleitjes en mousselinesaus als voorgerecht.

Hoofdgerecht was zo mogelijk nog beter: kabeljauw op een bedje van courgette met tuinkruiden. (het bakpapier is een beetje zwart, maar hetgeen erin zat, was heel lekker)
En ik die dacht dat mijn DH enkel spaghetti kon maken. Na 26 jaar kom ik nog altijd voor aangename verrassingen te staan.

12 opmerkingen:

Julz zei

What a fantastic meal prepared by your DH to complete a wonderful day out with your girlfriends. Love the fabrics you purchased. Happy stitching, Hugs Jx

katrien zei

Je hebt er weer een leuke dag opzitten.Jammer van de regen,die hadden wij niet.Maar toch heb je weer genoten .En je Dh nog gekookt ook.,wat moet je meer hebben.

inge zei

zo'n sterfotografe! je hebt je job gemist bij de paparazzi! leuke stofjes zeg van het quilthuys!

IngridR zei

Gezellig!!!
Ach, en dan maakt de regen ook niet uit.
Ben benieuwd naar de foto's.
Enne, het eten ziet er smakelijk uit!!! Leuk, die verrasingen na 26 jaar huwelijk.

Judith zei

Ziet er uit als een heel gezellig dagje.

Anja zei

Zo te zien is dit een erg gezellige dag geweest, en dan nog dat heerlijke eten wat je man gemaakt heeft.

lut zei

Een heerlijk dagje uit in Gent en dan als je thuiskomt nog een sterkok in huis. Dan kan je weekend toch niet meer stuk.
Mooie stofjes.
Nog een fijne zondag!!

Yvonne aka sommeke zei

Een geweldig verslag van een meer dan geweldige dag! Blij dat ik er bij was..... maar 'k heb wel het avondeten gemist, zie ik! ;-)

Corrie zei

Door de laatste foto's en het erbij geschrevene vergeet ik direct alles wat eraan vooraf gaat. Oh ja, jullie hebben een leuke dag gehad en het regende en Bibi kreeg rode wangen van de wijn, precies zoals ik het altijd krijg, zelfs na enkele slikjes al. Maar zo'n fantastische maaltijd wacht mij nooit als ik thuis kom, echt nooit! Wat ziet dat er heerlijk uit. Geeft deze superman ook recepten uit???

Annelies zei

Heerlijk zo'n dagje uit.
De kookkunsten van je man zien er erg lekker uit !

Anja zei

Hallo Guute,ik heb een Award voor je kijk maar even op mijn blog.

lynda zei

Jullie hebben echt een leuke dag gehad zeg, en ook vreselijk gelachen denk ik.Ik hoorde iets van een "parking" !!!!