donderdag 5 juni 2008

De buit is binnen!

Gisteren heb ik een heerlijk dagje gehad! Samen met enkele quiltkletsers onze lapjesverslaving bevredigd. Eerst in Duffel enkele lapjes gekocht. Ik viel weer voor de bloemetjes. Misschien toch een teken aan de wand dat ik een romantisch type ben? Dit is hetgeen ik heb gescoord in Duffel.


Over de middag gezellig getafeld in een , hoe kan het ook anders, romantisch bistrootje. De hongerigen werden gespijsd en dorstigen gelaafd.
En dan het hoogtepunt van onze trip: de quiltwinkel Salgarollo in Westerlo. De winkel heeft momenteel opendeurdagen. Vijf dagen is het nu dat ze in hun nieuw pand zijn ingetrokken. Aan de etalage konden we ons al vergapen aan een ontzettend mooi servies, helemaal in quiltstoffen gemaakt. De taart erbij maakte het helemaal af. Eénmaal binnen wist ik niet waar eerst te kijken. We werden heel hartelijk verwelkomd en er werd direct koffie gezet. Kristel is een heel goede gastvrouw en kan ontzettend boeiend vertellen. Stofjes werden gekeurd, gewikt en gewogen en gekocht. Kijk maar naar de foto. Behalve een pakketje ook een yoyo gekocht: leuk om bloempjes mee te maken om op een quilt te plaatsen.

Ook nog twee stofjes gekocht voor 'Pond House'. En ze passen er wonderwel bij.


En dan huiswaarts keren: we zullen het geweten hebben. Waar men gaat langs Vlaamse wegen komt men omleidingen en files tegen. Na een terrasjesstop heb ik mijn medepassagiers aan hun auto gedropt en toen moest ik nog een drie kwartier alleen verder. Thuis nog eens mijn buit bewonderd en geaaid.
Dit is een dag geweest om te koesteren: toffe bende,veel geklets, veel gelachen.

10 opmerkingen:

katrien zei

Je hebt flink wat lapjes gescoord,maar dan ook hele mooie.Je kunt weer een eindje verder.

Yvonne aka sommeke zei

En ikke blij dat ik er ook bij was! ;-)

Judith zei

Erg mooie stofjes.

Anja zei

Prachtig stofjes heb je gekocht, weet je al wat je ervan gaat maken?

Annelies zei

Je hebt echt prachtige stofjes gekocht !!
Was het "shop till you drop" of viel het wel mee ?

martine zei

Wat een leuke winkel. Ik zag de taarten en het theeservies bij de patronen op hun site.
Mooie stofjes heb je er vandaan.

lut zei

Wat een mooie stofjes! Tuurlijk ben jij een romantisch type. Dat zie je toch zo aan je bloemenstofjes. Benieuwd wat je gaat maken. Fijn weekend!

conny zei

Wat mooi allemaal. Jammer dat Kristel zo ver weg woont......

groetjes Gerda zei

Wat is de winkel van kKristel mooi geworden hé......Ik was zaterdag geweest en heb er echt genoten...natuurlijk ook lekker stofjes gescoord en patroontjes...en weer veel ideeën opgedaan.....
Je hebt ook prachtig ingekocht zeg...het zijn van die mooie tinten..ben erg benieuwd hoe je pound house eruit gat zien!!!!
fijne dag

Krientje zei

Ik ben ook bij Salgarollo langsgeweest en kon het ook weer niet laten een aantal stofjes te kopen.
De winkel is inderdaad zeer uitnodigend he.
Succes nog met je nieuwe stofjes!